Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovácko si v moravském derby poradilo se Zbrojovkou

Uherské Hradiště - Souboj dvou nejlepších moravských celků v lize ovládlo Slovácko 2:1 a vyhouplo se před Zbrojovku v tabulce na šesté místo. Jihomoravské derby rozhodl osm minut před koncem Tomáš Košút, a Slovácko tak na jaře po úvodní domácí prohře s Plzní vybojovalo ve čtyřech zápasech hned deset bodů.

Radující se fotbalisté Slovácka v utkání s Brnem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slovácko postoupilo před Brno na šesté místo a prodloužilo úspěšnou jarní sérii. V posledních čtyřech kolech neprohrálo a získalo v nich 10 bodů. Slovácko mělo od úvodních minut územní převahu, ze které se dostávalo často do střeleckých příležitostí. Už v 7. minutě unikl po pravé straně Biolek, ale sám před Melichárkem zbrkle přestřelil.

Brňané zahrozili o minutu později. Po rychlém protiútoku se dostal k odraženému míči Zavadil, který z pětadvaceti metrů trefil břevno. Z převahy si postupně vypracovali domácí fotbalisté další šance, kterým chyběla v zakončení přesnost. Havlík mířil vedle, Sadílek nad branku, Daníčkovu ránu brankář Melichárek vyrazil. Zbrojovka se z tlaku vymanila až před závěrem poločasu. Ve 34. minutě unikl Řezníček, jenž netrefil z levé strany prázdnou branku.

Tlak Slovácka vyvrcholil v závěru poločasu, kdy dvakrát vynikl Melichárek proti Doškovi. Ve 45. minutě v trestném území srazil brněnský stoper Buchta Šumulikoského a z penalty vstřelil úvodní branku Havlík.

Po inkasovaném gólu otevřeli Brňané hru. Většinu útočných akcí zakládal ve středu pole Zavadil. Ten také připravil po hodině hry slibnou šanci nejlepšímu střelci Zbrojovky Řezníčkovi, který jen trefil Heču. Vyrovnat se podařilo po Lackově centru z pravé strany v 66. minutě střídajícímu Škodovi, který prostřelil brankáře soupeře.

Slovácko se v závěrečné čtvrthodině probralo z útlumu a v 82. minutě po rohovém kopu vstřelil vítězný gól hlavou obránce Košút. Brno mělo ještě v závěru drtivý tlak, vyrovnat se mu už nepodařilo. 

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)

Branky: 45. Havlík z pen., 82. Košút - 66. Škoda. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Pochylý. Bez karet. Diváci: 4879.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek (90. Kuncl), Daníček, Sadílek (73. Kone), Havlík - Došek. Trenér: Habanec.
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta (63. Chrien), Keresteš - Pašek (52. Škoda), Zavadil, Malík, Lacko, Lutonský (87. Brigant) - Řezníček. Trenér: Kotal. 

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Zápas měl trochu rozdílné poločasy. My jsme měli tři příležitosti v první půli, která vyzněla lépe pro nás. Ve druhém poločase jsme měli ještě pět minut více ze hry. Potom ale byla Zbrojovka půlhodinu lepším mužstvem a dala i vyrovnávací branku. Jsem rád, že se nám ještě povedlo zápas dotáhnout do vítězného konce po standardní situaci. V nich jsme silnější. Pomohl nám i příchod Koneho, neboť jsme získali výškovou převahu. Třicet získaných bodů znamená už klid od sestupových starostí. Myslím, že jsme byli o kousek lepší a zasloužili si vyhrát."
Václav Kotal (trenér Brna): "Chtěli jsme napravit dojem z posledních dvou utkání venku na Slavii a v Jablonci. Určitě se nám to podařilo. Ale bohužel nikoliv výsledkově. I když bylo Slovácko v prvním poločase lepší, tak jsme měli dvě velmi dobré příležitosti. Zavadil nastřelil břevno a Řezníček obešel i brankáře a trefil jen boční síť. Ve druhém poločase se nám podařilo vyrovnat. Zase jsme ale shořeli na to, co nás trápí celé jaro. To znamená bránění standardních situací. Bohužel je fotbal o proměněných šancích, což se nám nepodařilo a nedosáhli jsme ani na bod." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články