Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovácko se opět pokusí o loupež, Slavia další ztrátu neakceptuje. Potřebujeme vyhrát, hlásí Trpišovský

Před reprezentační přestávkou remizovali v Opavě a přišli o část náskoku v čele nejvyšší soutěže. Po ní se fotbalisté Slavie touží vrátit na vítěznou vlnu v utkání proti Slovácku, které během podzimu loupilo na Letné i v Plzni. Pro sešívané jde mimo jiné o generálku na úterní vstup do Ligy mistrů v Miláně. Uspějí, nebo klub z Uherského Hradiště zaskočí i třetího favorita?

Utkání Slavia - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Úřadující šampioni v Opavě dlouho vedli nejtěsnějším náskokem, ale očekávanou výhru ztratili v poslední minutě. Slovácko sice porazili v sedmi z posledních osmi zápasů, ale vítězství soupeře na Spartě i v Plzni pro ně představuje varování.  

"Slovácko se v této sezoně prezentuje velmi dobrými výkony. Kvalitně brání, vychází z hlubokého bloku a má skvělé kontry. Nesmíme lacino ztrácet míče a pouštět je do situací, ve kterých je silné. Prioritu má dnešní střetnutí, až pak se můžeme dívat na souboj s Interem. Minule jsme ztratili, potřebujeme vyhrát," řekl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

O Slavii se hovořilo také v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

"Odvaha nám nechybí, dokázali jsme uspět na Spartě i v Plzni a o body se porveme i na hřišti účastníka Ligy mistrů. Narazíme ještě na vyšší kvalitu a o to lepší výkon musíme podat. Hlavně zodpovědný dozadu, bez chyb v rozehrávce, s rychlým přechodem do útoku a nebezpečným zakončením," uvedl asistent trenéra Slovácka Michal Šmarda.

Předpokládané sestavy:

Slavia Praha: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Masopust, Stanciu, Hušbauer, Olayinka - Škoda.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Havlík, Daníček - Petržela, Šašinka, Kalabiška - Zajíc.

Poslední Teplice nastoupí v Liberci, s nímž v lize neprohrály pětkrát za sebou a z toho čtyřikrát braly vítězství. Na lavičce jim bude nicméně scházet kouč Stanislav Hejkal, kterému začíná dvouzápasový trest za urážky rozhodčích po utkání s Karvinou, kdy dostal jako první trenér v české nejvyšší soutěži červenou kartu.

"Se Standou (Hejkalem) vždy taktiku domlouváme společně, teď akorát bude rozdíl, že nebude na lavičce. Jestli budeme používat vysílačku? To bych nechtěl specifikovat, necháme tomu volný průběh. Jako hlavní kouč v Dukle jsem nevyhrál a byl bych rád, pokud bychom to změnili v Liberci," konstatoval asistent teplického trenéra Pavel Drsek.

Slovan v posledním domácím střetnutí zaskočil Spartu (3:1) a v podobném duchu chce pokračovat. "Se Spartou nám hodně pomohli diváci, i proti Teplicím je musíme naším výkonem vtáhnout do hry a společně vítězství nad Spartou potvrdit. Uděláme všechno pro to, abychom to zvládli a připsali si tři body," prohlásil kouč Pavel Hoftych.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite, Oscar - Malinský, Potočný, Pešek - Musa.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Trubač, Ljevakovič, Žitný, Kučera, Moulis - Vyhnal.

O první bod venku se bude v Mladé Boleslavi snažit Příbram. Tým kouče Jozefa Webera má však na svém stadionu stoprocentní bilanci čtyř výher a středočeskému soupeři v samostatné lize doma nikdy nepodlehl. "Chceme vyhrát a potvrdit domácí úspěšnost, jen tak udržíme současné postavení v tabulce a naplníme očekávání našich fanoušků," má jasno Weber.

"Víme, že Mladá Boleslav doma soupeře většinou přehrává, je to další z pohárových mančaftů. Komličenko dává góly, padá mu to tam už druhou sezonu, ale neméně kvalitní je Mešanovič. Bude to obrovsky složité, protože jsou to dva kvalitní útočníci. Musíme je oba přikrýt a ubránit," upozornil příbramský stratég Roman Nádvorník.

Předpokládané sestavy:

Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Křapka, Pudil, Túlio - Bucha, Hubínek, Matějovský, Fulnek - Komličenko, Mešanovič.

Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Alvir, Voltr, Soldát, Polidar, Zeman - Škoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články