Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko rozdrtilo Slavii 3:0, Dukla konečně vyhrála

Praha - Slovácko podalo v předehrávce 10. kola svůj nejlepší výkon v sezoně a jednoznačně přehrálo Slavii, která nastoupila bez klíčového stopera Martina Latky. Již o zhruba dvě hodiny dříve si Dukla připsala teprve druhou výhru v lize, když doma na Julisce konečně přetrhla sérii tří remíz vítězstvím 1:0 nad Hradcem Králové.

Radující se hráči Dukly
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Tým Luboše Kozla má v letošní sezoně problémy s udržováním příznivého skóre - z vedoucích pozic ztratila již deset bodů (pokud by o ně nepřišla, vedla by ligu o čtyři body). Tentokrát však po gólu Zbyňka Pospěcha v prvním poločase bez větších problémů dovedla zápas do vítězného konce.

V úvodu na Julisce hlavičkoval po rohovém kopu domácí Borek, ale trefil pouze náruč brankáře Koubka. Ve 22. minutě už se ale aktivnější pražský celek z dalšího rohu prosadil. Odražený míč se dostal k Pospěchovi a ten z malého vápna neměl problém zakončit. Zkušený útočník si připsal první soutěžní branku za Duklu po letním příchodu ze Slavie.

Pět minut po přestávce byli domácí blízko druhému gólu. Po rychlé akci z levé strany našel Vrzal před brankou volného Podrazkého, ale ten přízemní ranou z první těsně minul tyčku. Až po hodině hry poprvé zahrozili hosté. Rada vyrazil Harbův pokus jen před sebe, odkud zblízka dorážel Dvořák, gólman Dukly ho však vychytal.

Trenér Dukly Kozel po zápase:

Celek z Julisky se několikrát dostal do pokutového území Hradce, ale chyběla mu přesnost ve finální fázi. Hradec se překvapivě ani za nepříznivého stavu nehnal do velké ofenzivy. Z ojedinělé akce v závěru vystřelil střídající Halilovič, jehož pokus vyrazil nad břevno Rada. V poslední minutě pak ještě zblízka přestřelil domácí náhradník Svatonský. Dukla porazila "votroky" i ve třetím vzájemném utkání v první lize a vylepšila si proti nim skóre na 7:0.

Útočník Zbyněk Pospěch po zápase uznal, že se domácí po přestávce obávali ztráty vedení. "Druhý poločas jsme zase přestali hrát naší hru a zase jsme se trochu báli o výsledek. Předchozí zápasy jsme měli výborně rozehrané, ale nedokázali je dotáhnout," řekl střelec gólu, který zároveň odhalil, co mu pomohlo po letním příchodu ze Slavie.

"Shodil jsem sedm kilo. Kluci si ze mě dělají srandu, ale jsme všichni rádi. Myslím si, že jdeme správným směrem a je to vidět na hřišti. Určitě se cítím dobře a musíme ještě zapracovat na té finální fázi. V záloze máme výborné technické hráče, takže ještě tohle zlepšíme a gólů bude padat víc," přál si Pospěch.

Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Branka: 22. Pospěch. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Berger - Pávek. Diváci: 1 293.

Dukla: Rada - Romera (88. Božič), Štetina, Vorel, Vrzal - Gedeon, Borek, Podrazký - Berger, Pospěch (78. Marek), Pázler (71. Svatonský). Trenér: Kozel.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štěpán, Pávek (82. Zec), Harba, Zelený (62. Halilovič) - Dvořák, Voltr (46. Rezek). Trenér: Plíšek.

Slovácko podalo nejlepší výkon v sezoně, přehrálo Slavii 3:0

Slovácko po výměně na trenérském postu, na který místo Miroslava Soukupa přišel Svatopluk Habanec, obdivuhodně ožilo. Nejnovějším důkazem byla přesvědčivá výhra nad Slavií Praha, jejíž defenziva přitom před zápasem neinkasovala gól v 525 minutách. Sešívaným však chyběla opora Martin Latka, který do zápasu nemohl nastoupit kvůli viróze, a organizace v obraně tak hodně trpěla.

Slovácko se po celý zápas prezentovalo velmi sympatickým výkonem. Základem byly neustálá koncentrace a výborné napadání, díky čemuž slávisté byli hodně nejistí v rozehrávce. Iniciativu tak přebralo Slovácko, které kompaktním projevem, porozuměním v souhře a rychlým a efektivním přechodem do útoku dělalo obrovské problémy oslabené slávistické defenzivě.

Trenér Slovácka Habanec po zápase:

Ta poprvé kapitulovala již po třech minutách - po výborném dlouhém pasu za obranu od Reinberka si míč výborně zpracoval Hlúpik, Čontofalský váhal s výběhem a Hlúpik z druhého doteku dokázal proměnit jasnou gólovou šanci. Těsně před koncem prvního poločasu dokázal skvělou orientaci a techniku před šestnáctkou Libor Došek, Kovář zachoval klid před brankou a jemným lobem poslal balon za Čontofalského.

V druhém poločase se Slavia mnohem více snažila držet míč a být aktivnější bez něj. Slovácko ji však až na velkou šanci Mičoly, kterého výborným výběhem zastavil brankář Melichárek, nepouštělo do jasnějších příležitostí. Naopak mezi obranou a zálohou sešívaných zely velké díry a i díky nim se Slovácko téměř neustále dokázalo dostávat do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich Juhar fauloval Kováře a následnou penaltu proměnil Volešák. Slovácko si už pak závěr zápasu s přehledem pohlídalo a zaslouženě zvítězilo 3:0.

Podle obránce Slavie Davida Hubáčka týmu hodně chyběl Martin Latka. "Mizerným výkonem jsme Slovácku cestu za třemi body hodně usnadnili. Na poslední chvíli jsme ztratili tak kvalitního hráče, jakým je Latka. Potkalo nás to nejhorší, co se mohlo přihodit," řekl Hubáček, který zároveň vysekl poklonu Slovácku. "Podalo výborný výkon. Má běhavý tým. Už jen nenakopávají balóny na Doška. Počínají si dobře i kombinačně. Pod trenérem Habancem se výrazně zvedli," uznal obránce Slavie.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 3:0 (2:0)

Branky: 3. Hlúpik, 45. Kovář, 78. Volešák z pen. Rozhodčí: L. Kovařík - Pelikán, Ubias. ŽK: L. Jarolím, Nitrianský, Mičola (všichni Slavia). Diváci: 5 089

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, R. Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Daníček, Valenta (80. Trávník), Volešák (90. Kuzma) - Kovář (87. Lukáš), Došek. Trenér: Habanec.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Juhar - L. Jarolím - Mičola, Kisel (70. Koreš), Zmrhal, Tusjak - M. Škoda (87. Vlček). Trenér: Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články