Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Slovácko porazilo Opavu a definitivně se zachránilo v lize

Slovácko si na domácím hřišti poradilo s Opavou jednoznačně 4:1, a definitivně si tak zajistilo ligovou příslušnost i na příští sezonu. Ve skupině o záchranu má Slovácko dvě kola před koncem náskok pěti bodů na čtrnáctou příčku, která znamená baráž, ale vzhledem k tomu, že Opava bude hrát s Příbramí a oba dva nemohou ve dvou kolech naplno bodovat, je Slovácko definitivně zachráněno. Opava po první porážce v nadstavbě klesla na druhé místo a má k dobru na barážovou pozici tři body.

Bude se Slovácko radovat ze záchrany?
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Výsledek je skvělý, výkon už tak moc ne," ocenil bojovnost svých svěřenců trenér domácích Martin Svědík, který tuto výhru věnoval svému kamarádovi Adamovi Svobodovi, hokejovému brankáři, který minulý týden spáchal sebevraždu.

V hostujícím týmu zůstal pouze na lavičce dirigent Pavel Zavadil a veteránova nepřítomnost na hřišti a autorita jako by se podepsala na koncentraci Opavských v úvodu. Během pěti minut totiž pro ně nabral scénář utkání fatální rozměry.

Po sto vteřinách poslal z pravé strany měkký přízemní centr Navrátil a nekrytý Janošek měl cestu k prvnímu ligovému gólu hodně usnadněnou. Ve čtvrté minutě poslal Hrabina ve vápně k zemi Navrátila a Daníček si s nařízenou penaltou zkušeně poradil - 2:0. "Moje hodnocení je jednoduché, prospali jsme úvod a to rozhodlo," řekl kouč hostí Ivan Kopecký.

"Katastrofa, s takovým začátkem se nedá vyhrávat," hlesl v mixzóně obránce Opavy Matěj Hrabina. "Jestli to byl faul, tak to byla moje vina, ale já si myslím, že to faul nebyl," řekl na konto nařízeného pokutového kopu.

Opava se z rychlého direktu nevzpamatovala

Opavě chvíli trvalo, než se z úvodního šoku vzpamatovala. Její časté centry končily na připravené obraně Slovácka, a tak recept na její překonání hledal Zapalač tvrdou střelou, kterou ovšem výtečně vytáhl Trmal na roh. Byla to největší šance hostí na korekci výsledku v první půli.

Po změně stran měly hned v první minutě blízko ke gólu obě strany. Havlík ale ve slibné pozici nezpracoval míč a střela mu nevyšla. Na druhé straně vyhlavičkovával Hofmann z brankové čáry pokus střídajícího Bernadiny.

Tato šance odstartovala pokus Slezanů o korekci výsledku. Opava si vypracovala mírnou územní převahu, ale žádnou vyloženou šanci. Po hodině hry promáchl v těžké pozici nejlepší střelec hostí Smola.

Náskok zvyšoval Havlík

V 70. minutě hlavičkoval stejný hráč ve slibné pozici jen do náruče Trmala, aby pak udeřilo na druhé straně. Zajíc přitáhl ve vápně pozornost hned tří opavských obránců, k odraženému míči se dostal Havlík a poslal jej do sítě.

O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto, i když Bernadina po přihrávce Žídka korigoval výsledek, domácí odpověděli okamžitě Hološkem. Zvládli tedy i druhý domácí duel ve skupině a výrazně se přiblížili k záchraně, kterou si mohou definitivně zajistit v sobotu na Dukle, Opava o prvoligovou jistotu bude bojovat doma s Příbramí.

"Bude to boj o život, z dnešního výkonu se musíme poučit a v sobotu vyhrát, bude to zápas roku," zakončil Hrabina

1. FC Slovácko - SFC Opava 4:1 (2:0).

Branky: 2. Janošek, 5. Daníček z pen., 71. Havlík, 85. Hološko - 84. Bernadina. Rozhodčí: Machálek - Kotík, Vodrážka. ŽK: Zajíc - Hrabina. Diváci: 3106.

Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Daníček - Navrátil (88. Diviš), Havlík, Janošek (74. Sadílek), Kalabiška - Zajíc (78. Hološko). Trenér: Svědík.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský (74. Helebrand), Svozil, Žídek - Jurečka, Schaffartzik, Jursa (57. Janetzký), Řezníček, Zapalač (46. Bernadina) - Smola. Trenér: Kopecký.

Martin Svědík (Slovácko): "Měli jsme skvělý vstup do utkání, kdy jsme soupeře přitlačili a on udělal chyby, které jsme využili. V některých dalších pasážích jsme se doslova kopali za uši a umožnili jsme soupeři vytvářet situace, z nichž si něco vytvořil, ale zase ne velké šance. Především si cením toho, že jsme zápas zvládli výsledkově, herně to nebylo úplně podle mých představ, na hráčích byla patrná nervozita. Takže jsem strašně rád, že jsme to zvládli a jsme zachráněni. Hodně se mi ulevilo. Přišel jsem sem s cílem záchrany a jsem rád, že se to povedlo. Když dovolíte, chtěl bych toto vítězství věnovat mému kamarádovi Adamovi Svobodovi, který už není mezi námi."

Ivan Kopecký (Opava): "Z mé strany bude hodnocení naprosto jednoduché. My jsme promrhali úvod a od toho se odvíjelo vše ostatní. Domácí se koncentrovali na defenzívu, to se jim dařilo. My jsme nebyli důrazní a to platilo i po přestávce. Pak sice snížíme, ale další hrubka nás definitivně srazí a domácí si dojdou snadno pro vítězství. My se z toho musíme poučit a doma to zvládnout s Příbramí, která situaci ve skupině zamotala. Zavadila jsem šetřil na další zápas, stejně tak i Jursu a Smolu při střídání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články