Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Slovácko má nového trenéra, tým po Svědíkovi převezme West

Po Spartě má nového trenéra také Slovácko. Od dorosteneckého týmu Uherského Hradiště přechází k prvoligovému A týmu Roman West. Na lavičce šestého celku uplynulého ročníku nejvyšší soutěže nahradí Martina Svědíka, jenž po sezoně ve Slovácku skončil. Nový kouč má smlouvu do 30. června 2027.

Roman West
zdroj: 1. FC Slovácko

West v zimní přestávce převzal dorostenecký celek Slovácka do 19 let a z posledního místa v tabulce ho dovedl k záchraně v nejvyšší soutěži. Předtím působil v Opavě, Třinci či Vítkovicích. Na lavičce mužstva z Uherského Hradiště ho bude čekat prvoligová premiéra.

"Do klubu jsem přišel v zimě a v podstatě během půl roku v dorostenecké lize dostávám příležitost vést A tým. Je to pro mě poprvé, kdy budu trénovat ligový tým. Těším se jak na hráče, tak hlavně na fanoušky," uvedl West. "Děkuji vedení klubu za velikou příležitost. Věřím, že se alespoň přiblížíme tomu zázraku, který tady za ty roky vybudoval Martin Svědík," doplnil West.

Ságu okolo odchodu Briana Priskeho ze Sparty hodnotil Fotbal fokus podcast:

Svědík ještě před koncem uplynulé sezony požádal o předčasné ukončení smlouvy a vedení mu vyhovělo. Slovácko převzal v listopadu 2018 a první dva ročníky s týmem dokončil ve středu tabulky. V sezonách 2020/2021 a 2021/2022 dosáhli Jihomoravané na dvě čtvrté příčky, což jsou jejich nejlepší ligová umístění v klubové historii. Předloni navíc poprvé získali domácí pohár a následně si premiérově zahráli skupinu Evropské konferenční ligy.

Společně s Westem přichází k ligovému týmu také trenér brankářů Petr Drobisz, který ve funkci nahradil Luboše Přibyla. Nový kouč začne s mužstvem letní přípravu před novou sezonou v pondělí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články