Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Slovácko je k nezastavení, v přímém souboji o třetí místo řádilo i v Jablonci

Famózní série fotbalistů Slovácka pokračuje. V očekávané dohrávce 18. kola zvítězili v Jablonci 3:0, ze skalpu soupeře se v lize radovali poosmé z posledních devíti utkání a na třetím místě v tabulce odskočili právě Severočechům na rozdíl čtyř bodů. Skóre otevřel v závěru první půle Milan Petržela, v úvodu druhé inkasoval červenou kartu domácí Vladimir Jovovič a v přesilovce stanovili konečný výsledek Jan Kliment s Riginem Ciciliou.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Klub z Uherského Hradiště zdolal v nejvyšší soutěži Jablonec po 13 duelech a na druhou Spartu ztrácí čtyři body.

Zápas se měl původně hrát 7. února, kvůli nezpůsobilému terénu byl ale odložen. Trávník na jabloneckém stadionu stále není v ideálním stavu a oběma týmům ztěžoval kombinace. Do základní sestavy Slovácka se vrátil uzdravený Daníček a v 6. minutě měl první náznak šance, jeho hlavička však šla mimo. Na opačné straně zamířil hlavou nad Martinec.

Na složitém terénu se zpočátku hrálo víceméně bez šancí. Ve 38. minutě napálil z dálky odražený balon domácí Považanec, nicméně brankář Nemrava s přehledem zasáhl.

Když už se zdálo, že úvodní dějství skončí bez branek, narazil si po Kalabiškově centru Petržela s Jurečkou a sám před gólmanem Hanušem nezaváhal. Bývalý plzeňský záložník si připsal 49. branku v české lize.

Jablonci následně zkomplikoval snahu o vyrovnání Jovovič, který v 53. minutě nešetrně zasáhl kopačkou do kolena Klimenta a sudí Hocek mu po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru udělil červenou kartu.

Slovácko kontrolovalo průběh a v 68. minutě přidalo pojistku. Sadílek našel z levé strany volného Klimenta, který měl dost času zpracovat míč a po zemi jej poslal k tyči. Hostující útočník se trefil poosmé v ligové sezoně. Sadílek si připsal sedmou asistenci v ročníku.

Soupeř ze severu Čech, který v lize doma v předchozích pěti střetnutích neprohrál, neměl na zdramatizování závěru v oslabení sílu. Naopak v 79. minutě napřáhl těsně za vápnem Cicilia a ranou pod břevno skóroval. 

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 0:3 (0:1)

Branky: 45.+1 Petržela, 68. Kliment, 79. Cicilia. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Hock - Berka (video). ŽK: Hofmann, Kadlec, Jurečka (všichni Slovácko). ČK: 55. Jovovič (Jablonec).

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Kratochvíl (46. Pleštil), Schranz (79. Podaný), Kubista (46. R. Hrubý), Jovovič - Doležal.
Trenér: Rada.
Slovácko: Nemrava - Šimko, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček - Petržela (80. Rezek), Havlík (89. Kubala), Sadílek (70. Kohút), Jurečka (80. Reinberk) - Kliment (70. Cicilia).
Trenér: Svědík.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Je to kruté, ale tahali jsme za kratší konec. Slovácko vyhrálo zaslouženě. V prvním poločase to bylo z naší strany špatné, ale bylo to bez šancí na obou stranách. Před přestávkou jsme zaspali. Říkáme si, že konce a začátky poločasů bychom měli být koncentrovaní, a dostaneme zbytečnou branku. Nedostoupíme hráče. Do druhého poločasu jsme vystřídali dva hráče, chtěli jsme být aktivnější, ale zabrzdilo nás vyloučení Jovoviče. Tenhle moment asi hodně napověděl o výsledku. Pak jsme ještě chvíli byli aktivní, ale po zbytečné ztrátě balonu jsme dostali gól na 0:2 a v té chvíli bylo po zápase. Potom jsme inkasovali ještě potřetí. Komplikace to je, dvakrát jsme ztratili doma body. Teď jedeme ven, musíme se oklepat."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "První půlhodinu jsme měli mírnou územní převahu, na těžkém terénu jsme dobře sbírali odražené míče. Žádná velká šance z toho ale nepramenila. Posledních 15 minut první půle měla být naše aktivita větší, ale závěr poločasu nám vyšel. Bylo hodně důležité, že jsme udělali pěknou akci a skórovali. I když vstup do druhého poločasu nám nevyšel úplně podle představ, přišlo vyloučení a od té doby jsme měli zápas ve své moci. Dali jsme na 2:0, přidali jsme ještě jednu branku. Za mě velká pochvala pro tým. Vítězství 3:0 v Jablonci se cení, nestává se to každý den. Poslední náš zápas tady dopadl katastrofálně 0:6, tohle jsme chtěli odčinit a trochu změnit historii. Chtěli jsme využít naší formy. Tabulka má nějaký vývoj a jestliže jsme nahoře, snažíme se každý duel vyhrát. Budeme se snažit, abychom na těch místech zůstali. Budeme pro to dělat maximum."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články