Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovácko hlásí první letní posilu. Z Nizozemska přichází nadějný útočník

Fotbalisté Slovácka, kterým v sobotu po vyřazení v semifinále nadstavbové skupiny o Evropu skončila sezona, mají první posily pro nadcházející ročník. Z druholigového nizozemského celku FC Eindhoven přišel útočník Rigino Cicilia a ze Žiliny obránce Michal Tomič. Cicilia uzavřel dvouletou smlouvu, Tomič podepsal na tři roky.

Rigino Cicilia
zdroj: 1. FC Slovácko

Pětadvacetiletý Cicilia v uplynulé sezoně, která byla kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena, odehrál 28 zápasů a s jedenácti góly byl nejlepším střelcem FC Eindhoven. Navíc také rodák z Curacaa přidal šest asistencí.

"Jedná se o vytáhlého útočníka, který splňuje naše požadavky. Věříme, že se u nás postupně adaptuje a bude pro nás přínosem," uvedl manažer Slovácka Veliče Šumulikoski na adresu bývalého hráče Rody Kerkrade, Waalwijku, Port Vale a Suduvy Marijampole, s kterým Cicilia v roce 2017 získal litevský titul.

Jednadvacetiletý Tomič si jako dorostenec vyzkoušel působení v Sampdorii Janov, odkud se před dvěma lety vrátil na Slovensko. V aktuálním ročníku člen slovenské reprezentace do 21 let nastoupil za Žilinu ke dvanácti zápasům a dal jednu branku, ale od poloviny listopadu kvůli zranění kolena nehrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Bohemians 1905 - Slovácko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články