Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slovácko dobylo Ostravu a útočí na špici tabulky

Zajímavou bitvu rozjetých celků vyhráli hosté ze Slovácka. Vyrovnaný zápas dvou rozhodli v Ostravě hosté góly Juračky a Sadílka. Na úvodní trefu ještě stačil před přestávkou odpovědět z penalty Tetour, ale víc už Baník nestihl a v tabulce je pátý, zatímco Slovácko druhé. 

Baník Ostrava - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Start do zápasu se domácím nepovedl. Dopřáli nejprve prostor Tomičovi, který si to namířil z křídla na střed a po jeho vyražené střele i Jurečkovi, který v páté minutě zblízka pohodlně zaznamenal svůj šestý ligový gól v sezoně.

Ostrava po nepovedeném startu ale postupně přebrala otěže a vynutila si územní převahu. Klíma ve 20. minutě volejem z šestnáctky k domácí smůle trefil jen náruč připraveného Nguyena. Pak ale opět pohrozilo Slovácko a Sadílkovu nepříjemnou ránu z dálky vytahoval nad břevno Laštůvka.

Vyrovnání Baník dosáhl z pokutového kopu. Po zákroku Hoffmanna na Potočného uvnitř šestnáctky se nejprve hrálo dále, ale v přerušení se po intervenci videorozhodčího kopala penalta, kterou Tetour bezpečně proměnil.

Ostrava pokračovala v tlaku i po změně stran, jen do zakončení už přes dobře bránícího soupeře pronikala hůř. V 65. minutě měl druhý gól na noze Kuzmanovič, ale po ideální pobídce Ndefeho z deseti metrů přestřelil.

Jako přes kopírák si hned z protiútoku vytvořili šanci i hosté. Sadílek sice neměl tak komfortní pozici pro střelu, ale trefil bránu a v ní i gólmana Laštůvku.

Vcelku vyrovnané klání rozhodla zdařilá akce Slovácka ze 75. minuty. Havlík přenesl hru dlouhým centrem za ostravskou obranu, střídající Navrátil sklepnul míč na Sadílka a ten zblízka hlavou skóroval.

Domácím pak najednou ztěžkly nohy a pod dojmem nepříznivého stavu a blížícího se závěru nevyprodukovali v podstatě nic nebezpečného. Slovácko si čtvrté ligové vítězství za sebou zkušeně pohlídalo.

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2 (1:1)

Branky: 32. Tetour z pen. - 5. Jurečka, 75. Sadílek. Rozhodčí: Ginzel - Horák, Váňa - Machálek (video). ŽK: Fleišman, Potočný - Hoffmann. Diváci: 7713.

Ostrava: Laštůvka - Juroška (76. Buchta), Svozil, Lischka, Fleišman - Ndefe, Kuzmanović (76. De Azevedo), Jánoš (64. Kaloč), Tetour (86. Pokorný), Potočný - Klíma (86. Chvěja). Trenér: Galásek.

Slovácko: Nguyen - Tomič, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Petržela (64. Navrátil), Sadílek (90.+4 Divíšek), Kohút (71. Šimko), Havlík, Holzer (71. Cicilia) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Viděli jsme slušné utkání, bohužel jsme soupeři darovali gól a to s námi trošičku otřáslo. Penaltou jsme vyrovnali, byl to pak vyrovnaný zápas. Proti takovým týmům rozhodují detaily a v těch jsme nebyli dobří. Slovácko vyhrálo zaslouženě, nebudeme si nic nalhávat. Byli důslední, a přestože jsme je do šancí moc nepouštěli, dostali jsme dva góly. My jsme tak efektivní nebyli. Odcházíme bez bodů, prohráli jsme, ale jen bitvu, a ne válku. Musíme udělat maximum jako po Slavii, abychom z toho vyšli silnější. Odehráli jsme proti Slovácku velmi slušný zápas."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Měli jsme super vstup do utkání, dostali jsme se do vedení. V první půli jsme hráli profesorsky, soupeř byl důraznější, byl u odražených balonů. Měli jsme hodně ztrát. Stávalo se to, na co jsme upozorňovali, že z krajních prostorů půjdou míče do vápna a z toho padl i gól. V poločase jsme si to vytkli, druhý poločas bylo klíčové, že jsme přežili šanci Kuzmanoviče, a to byl klíč. Po druhé brance jsme to s přehledem uhráli a Baník jsme nepustili do šance. Jsem rád, odsud se body moc nevozí. Chválím za týmový výkon, ačkoliv mám k některým hráčům hlavně v první půli výhrady a levou stranu jsme měli průchozí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články