Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Slovácko chce zaútočit na poháry. Odchod Havlíka? Vždy se může něco stát, tvrdí Svědík

Slovácko bude v zimě cestovat, protože v přestávce ho opět čekají dvě zahraniční soustředění. V turecké Antalyi, kde celkem fotbalisté sehrají pět zápasů výhradně na přírodním povrchu, se chtějí připravit na jarní boje, v nichž budou ze čtvrté pozice znovu atakovat pohárové příčky. "Je to náš cíl, říkat něco jiného by byl alibismus. Máme soutěž dobře rozjetou a musíme chytnout začátek jara, aby se nám to povedlo," řekl trenér čtvrtého týmu tabulky Martin Svědík.

Martin Svědík
zdroj: Reuters autor: Marko Djurica

V uplynulé sezoně týmu z Uherského Hradiště účast v Konferenční lize těsně unikla, o rok dříve se mužstvo probojovalo do základní skupiny. Nyní k tomu má opět blízko. Slovácko má na čtvrtém místě stejně bodů jako třetí Plzeň, která má ale k dobru dohrávku s Ostravou. Na pátou Olomouc, jež také odehrála o zápas méně, má Slovácko náskok sedmi bodů.

Na tréninku se Svědíkův tým sešel poprvé dnes, příští týden čekají mužstvo ještě kondiční testy na Fakultě tělesné kultury v Olomouci a pak bude následovat první odlet do Turecka. "Chceme co nejvíc omezit umělou trávu doma a hrát na přírodních površích, proto jedeme dvakrát do Turecka," vysvětlil Svědík.

Z klíčových hráčů podzimní sestavy chyběl záložník Matěj Valenta, kterého si Slavia stáhla z hostování. "My jsme nyní v pozici čekatelů a uvidíme, jak se Matěj se svým agentem a Slavií rozhodnou," poznamenal kouč. Chyběl i reprezentant Iráku Merchas Doski, který se připojí k týmu později.

První posilou Slovácka se stal už na sklonku uplynulého roku rakouský útočník Marko Kvasina. Odchovanec Austrie přišel jako volný hráč po konci angažmá v tureckém Göztepe a měl by být posilou na hrot, kde tým z Uherského Hradiště nejvíc tlačí bota. "Je to rychlostní náběhový typ, také dobrý hlavičkář. Ve finální útočné fázi by nám měl pomoct, ale napřed si u nás musí zvyknout," řekl Svědík o sedmadvacetiletém dlouhánovi, který bude konkurentem Rigina Cicilii a Filipa Vechety.

Nejlepším střelcem klubu i celé ligy se s deseti góly během podzimu stal Marek Havlík, jemuž v létě končí ve Slovácku smlouva. "Záleží na něm, jak se rozhodne o své budoucnosti. Já s ním nyní počítám, ale vždy se může něco stát," nevyloučil kouč Havlíkův odchod ještě během zimního přestupového období.

Kouč jinak nepočítá s početnějšími změnami. "Chceme přivést pravého obránce a vytvořit tlak na Reinberka. Také bychom rádi rozšířili konkurenci na středu zálohy," naznačil Svědík.

Slovácko vstoupí do jarní části sezony v sobotu 10. února domácím zápasem s Pardubicemi. Utkání bude mít i slavnostní nádech v souvislosti s 500. odehraným duelem Milana Petržely v české nejvyšší soutěži, který na milník dosáhl v posledním kole loňského roku v Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články