Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovácko chce v dohrávce oplatit Pardubicím podzimní porážku, ve hře je druhé místo

Pardubice a Slovácko se utkají v dohrávce 22. ligového kola. V původním březnovém termínu se zápas nehrál kvůli koronaviru v týmu hostů. Slovácko se může v neúplné tabulce posunout na druhé místo před Spartu, která ale bude mít k dobru dva duely. Pardubický nováček se v azylu v pražském Ďolíčku pokusí napravit páteční prohru 0:2 s Bohemians 1905. Přímý přenos sledujte od 14:20 na ČT sport.

Pardubický Michal Surzyn odehrává míč před Milanem Petrželou ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V dosud jediném vzájemném ligovém duelu v podzimní části zvítězily Pardubice 1:0 díky gólu Michala Surzyna ze čtvrté minuty nastavení.

"Pro nás se staly Pardubice tak trochu černou můrou, když u nás na podzim vyhrály. Ale to už je z dnešního pohledu dávno," řekl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Celek z Uherského Hradiště neprohrál čtyři kola za sebou a bodově vyšel naprázdno v jediném z posledních 14 duelů. Venku v lize nenašel přemožitele sedmkrát po sobě.

Více o výtečné formě Slovácka v novém Fotbal fokus podcastu (k poslechu i na Spotify):

"Nyní jsme doslova v jednom kole. Je to náročné hrát opět v rytmu anglického týdne, ale bodové zisky z předchozích zápasů jsou výbornou vzpruhou. Chceme v tom pokračovat. Pardubice sice nemají v kádru velká jména, ale tvoří tým, hrají nepříjemný a běhavý fotbal. Čeká nás opět úporná šichta," uvedl Palinek.

Pardubice v azylu v pražském Ďolíčku prohrály jen dva z 12 ligových domácích zápasů, zároveň ale dva z posledních pěti.

"Z porážky s Bohemkou se budeme muset oklepat. Proti Slovácku to bude jiné utkání. Narazíme na velmi silného soupeře, který hraje o poháry. Budeme se snažit udělat maximum pro nápravu. Je taky otázka, jak se nám bude dařit a co nám soupeř dovolí," prohlásil trenér Jaroslav Novotný, který vede deváté mužstvo tabulky spolu s Jiřím Krejčím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články