Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slezsko je potřetí v roce 2019 na nohou. Bude se opět radovat Baník, nebo nabuzená Opava?

Prestižní derby o vládu nad Slezskem otevře 18. kolo. V roli favorita do něj půjde šestý Baník, který doma slavil šestkrát z posledních sedmi ligových utkání a regionálního rivala porazil v obou vzájemných duelech v letošním roce, aniž by inkasoval. Předposlední Opava ale před týdnem poprvé po čtrtnácti kolech vyhrála a zlepšení chce ve Vítkovicích potvrdit. Přímý přenos sledujte od 17:40 na ČT sport.

Utkání Ostrava - Opava
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ostrava zdolala Opavu 2:0 nejprve v závěru loňské základní části před vlastními příznivci a následně totožným výsledkem i ve 4. kole letošního ročníku. 

"Od soupeře čekám bojovný výkon na hranici možností. Ani my ovšem nezůstaneme pozadu a doufám, že bude k vidění dobrý fotbal před plným stadionem. Vyhráli jsme u nich a věříme, že to zopakujeme i doma," řekl ostravský trenér Bohumil Páník.

Bude Balcárkova aura pokračovat?

SFC při debutu trenéra Jiřího Balcárka v minulém kole nečekaně zaskočil třetí Mladou Boleslav (1:0). Opavští fotbalisté si cenným skalpem favorita zvedli sebevědomí a v derby se pokusí zlomit nepříznivou bilanci venku, kde v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou nezvítězili a v posledních třech duelech neskórovali.

"Derby vnímám jako další zápas v lize. Ten první jsme zvládli, i když v něm byla z naší strany řada nedostatků, o kterých jsme si s hráči promluvili. Výsledek samozřejmě kluky povzbudil - bylo znát, že z nich něco spadlo. V Ostravě na něj chceme navázat," uvedl Balcárek.

"Baník svými výkony, a to hlavně doma, patří do top šestky. Má zkušené mužstvo. I z pozice postavení v tabulce jsou favoritem, ale my jim nechceme dát ani centimetr zadarmo," dodal.

Šestačtyřicetiletému stratégovi bude nicméně scházet kvůli zranění režisér hry Pavel Zavadil. "Je to pro ně určitě oslabení, Pavel je stále výborný hráč a duše týmu. Ale jsou tam i jiní hráči, kteří mají výbornou kopací techniku," podotkl Páník. 

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Hrubý, Kuzmanovič - Diop, Smola.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Sus, Řezníček, Souček, Schaffartzik, Mondek - Dedič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články