Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Slezské derby se dohrálo u zeleného stolu. Baník zaplatí za chování fanoušků 80 tisíc korun

Pokutu 80 tisíc korun dostal za nevhodné chování diváků v listopadovém derby s Opavou (0:0) ostravský Baník. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace jej potrestala kvůli porušení povinností pořádajícího klubu. Někteří domácí příznivci totiž v utkání 18. kola masivně použili pyrotechniku a vhazovali předměty na hřiště.

Fanoušci Baníku Ostrava ve slezském derby s Opavou
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Za pyrotechniku, výtržnosti fanoušků a poškození zařízení stadionu při zápase ve Zlíně zaplatí i Slovácko, konkrétně 60 tisíc korun. Domácí Fastav za nezvládnuté pořadatelství obdržel dvacetitisícový trest. Sparta inkasovala pokutu 30 tisíc korun kvůli tomu, že její příznivci používali pyrotechniku v duelu na hřišti Příbrami.

Sivok přijde o podzimní českobudějovickou derniéru

Za čtvrtou žlutou kartu v sezoně vynechají poslední ligové utkání v kalendářním roce opavští Jaroslav Svozil s Pavlem Šulcem, Josef Divíšek s Milanem Petrželou ze Slovácka, olomoucké duo David Houska - Vít Beneš, plzeňský Lukáš Kalvach, Ondřej Karafiát z Liberce, sparťan Ladislav Krejčí, Tomáš Sivok z Českých Budějovic, Vojtěch Smrž z Karviné a příbramský David Šimek.

Stop na jeden soutěžní zápas dostal i mladoboleslavský Nikolaj Komličenko, který byl proti Spartě vyloučen po druhé žluté kartě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články