Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Slávisté pošetří s Bohemians některé hráče pro Ligu mistrů. Derby čekají atletické a bojovné

Po Lize mistrů musí přepnout na domácí soutěž a hned na derby. Fotbalisté Slavie v úterý zvládli vstup do play-off Ligy mistrů a v Kluži zvítězili 1:0. Před středeční odvetou s rumunským soupeřem úřadující šampioni a lídři tabulky v sobotním 7. kole první ligy vyzvou vršovického rivala Bohemians 1905. Druhý Jablonec se představí v Příbrami a rád by ukončil trápení na hřištích soupeřů. O první výhru se pokusí Karviná ve Zlíně.

Vacek z Boheminas v souboji s Hušbauerem ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia minulý domácí ligový zápas s Libercem (1:0) kvůli disciplinárnímu trestu musela odehrát bez diváků a proti Bohemians budou v Edenu zpřísněné bezpečnostní podmínky. Na derby dohlédne několik stovek policistů.

"Bude to asi podobné jako všechna dosavadní vzájemná utkání. Bohemka to bere hodně prestižně, to je jasné. Je to pro ni dobrý zápas v tom, že se od ní málo očekává. Hodně nás napadá, běhá, chodí do soubojů. Je to hodně atletický fotbal a až na ten poslední zápas padá málo branek," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, jehož tým v lize neprohrál s "klokany" devětkrát za sebou a poslední tři vzájemné duely vyhrál.

Úřadující mistr plánuje po vítězném utkání ve 4. předkole Ligy mistrů na hřišti Kluže zapojit i další hráče z kádru, kteří se v Rumunsku nepředstavili. "Hráče, kteří mají drobné šrámy, vynecháme, abychom je měli na středu. Samozřejmě nás to bude trochu limitovat, bude tam spousta nesehranosti. Na druhou stranu je to pro nás důležitý zápas, derby, chceme si udržet náskok v tabulce," ujistil Trpišovský.

Bohemians i vzhledem k pohárové účasti Slavie cítí šanci. "Není jednoduché se plně soustředit na utkání v lize, v hlavách už hráči můžou mít odvetu proti Kluži. Budeme chtít využít nejen této situace. Naší podporou je i obrat v utkání proti Olomouci, který nám určitě pomůže. Odchodem Ngadeua a Deliho Slavia přišla o velmi kvalitní obránce. Byli silní rychlostně, ale i v soubojích jeden na jednoho," pronesl kouč hostů Martin Hašek.

Jablonec potřebuje zlepšit výkony na venkovních hřištích

Jablonec je v nové sezoně doma stoprocentní, ale venku ze dvou zápasů uhrál jen bod. Příbram na svém stadionu získala všech sedm bodů, loni v říjnu ale Severočechům u Litavky podlehla 0:6.

Martin Doležal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Příbram je na tom jinak než v minulé sezoně. Mají ustáleného trenéra, domácí zápasy zvládají, jen venku jim to tolik nevychází stejně jako nám. Doma porazili Bohemku nebo teď České Budějovice, takže domácí prostředí pro ně hraje důležitou roli. Určitě je to nepříjemný soupeř, ale jedeme tam s tím, že chceme bodovat," prohlásil kouč Jablonce Petr Rada.

Poslední Karviná se první vítězství v ročníku pokusí uhrát ve Zlíně. Slezané v první lize doma všechny tři duely s "ševci" vyhráli, zatímco ve Zlíně ani jednou nebodovali.

"Všichni vidíme, že situace v tabulce není optimální. Potřebujeme konečně začít bodovat. Věřím, že se to už zlomí, že najdeme optimální sestavu, která nás zvedne. Budeme muset naši hru totálně zjednodušit a vrátit se k tomu, co jsme hráli v minulé sezoně, kdy jsme se zachraňovali," dodal karvinský lodivod František Straka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články