Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slávisté dostali doma od Boleslavi čtyři góly. Trenér Petrouš rezignoval

Praha - Domácí trápení slávistických fotbalistů pokračuje. Pražané v prvním utkání před svými diváky po historickém debaklu 0:7 s Teplicemi prohráli s Mladou Boleslaví rovněž vysoko 0:4 a ze čtyř duelů této sezony na vlastním hřišti získali jediný bod. Duel 8. ligového kola rozhodli brankami Štohanzl, Ščuk, Nešpor a Chramosta, tři góly dali hosté v přesilovce po vyloučení brankáře Hrubeše. Kouč "sešívaných" Michal Petrouš ihned po utkání oznámil rezignaci. Tým podle něj potřebuje někoho, kdo dá trápícímu se mužstvu impulz.

Trenér Michal Petrouš po prohře s Mladou Boleslaví rezignoval
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Mladoboleslavští zvítězili na hřišti Slavie vůbec poprvé a protáhli neporazitelnost na šest utkání. V tabulce jsou čtvrtí, zato Slavia je až třináctá a doma má nejhorší bilanci ze všech celků.

Slávistický trenér Petrouš musel oproti poslednímu prohranému utkání v Jihlavě udělat kvůli zraněním několik změn v sestavě. Největším překvapením bylo nasazení dvacetiletého brankáře Hrubeše, který si při zdravotních problémech Černého odbyl mezi tyčemi ligovou premiéru.

Kisela vymazal Ščuk

Mladá slávistická sestava se nejprve snažila a zahrozila první. Kiselova hlavička se odrazila od Škutky těsně vedle. Od druhé části první půle se začala projevovat kvalita mladoboleslavské zálohy. "Nechali jsme Ščuka věnovat se Kiselovi, což se ukázalo jako dobrý tah," řekl mladoboleslavský trenér Ladislav Minář.

V 27. minutě zatočil Fabián přímý kop do malého vápna, kde míč lehce tečoval Nešpor a Hrubeš měl štěstí, že ho hlavička trefila. Za sedm minut už hosté vedli. Chramosta chytře našel před brankou Štohanzla a ten prostřelil Hrubeše. Připsal si patnáctý gól v lize, ten poslední dal shodou okolností také na Slavii.

V 41. minutě mohlo být s Pražany ještě hůř. Chramosta postupoval ze strany sám za branku, trefil ale jen vnější tyč. Nevydařený poločas domácích korunovala poslední minuta. Brankář Hrubeš daleko před vápnem srazil unikajícího Nešpora a rozhodčí mu bez váhání ukázal červenou kartu. Při své ligové premiéře tak odchytal jen poločas, do druhé půle naskočil mezi tyče Rakovan. "Kontakt tam byl, byl jsem tam o zlomek vteřiny později než protihráč," přiznal Hrubeš.

Hosté s přehledem kontrolovali vedení a rychle ho mohli navýšit, kdyby Štajner nemířil těsně vedle. V 61. minutě už Mladoboleslavští přidali uklidňující druhou trefu. Jarolímův roh proskočil až ke Ščukovi a ten hlavou vstřelil už svůj třetí gól v sezoně. "Gól na 2:0 byl zlomový, zaslouženě jsme vyhráli," prohlásil Minář.

Pražané neměli sílu na zvrat a ještě dvakrát inkasovali. Z podobné situace jako Ščuk se po Jarolímově rohu prosadil také Nešpor a pět minut před koncem dokonal debakl po úniku Chramosta. "Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo," pochvaloval si Chramosta. Psychicky zdeptaní slávisté nešli ani na tradiční "děkovačku" ke kotli, za což je fanoušci hlasitě vypískali.

Trenér končí dobrovolně

K rezignaci donutily Petrouše především poslední dva domácí debakly, které Slavia utrpěla. Slavia je po osmi kolech třináctá, získala sedm bodů. Má tříbodový náskok na sestupové příčky.

"Tohle je moje konečná, moje dny ve Slavii jsou sečteny. Tomu mančaftu už nemám co dát. Musí přijít někdo, kdo se pokusí mužstvo nějakým způsobem probrat. Není mi to lhostejné, neutíkám z boje, ale musí přijít změna," řekl Petrouš a dodal: "Pro lidi, co pracují v klubu, to je něco šíleného. Nezbývá mi než udělat tohle rozhodnutí," dodal.

Vedení a hráčům zatím rezignaci neoznámil, není tak zatím jasné, kdo tým převezme. "Řeknu vedení moje stanovisko, co si myslím. Pak záleží na nich. Ale nevidím z toho východisko," prohlásil Petrouš.

Michal Petrouš po zápase:

"Před dnešním zápasem jsem nad tím tři čtyři dny strašně dlouho přemýšlel. Řekl jsem si, že pokud nezvládneme dnešní zápas, moje mise tady končí. Prohrát dva zápasy doma 0:7 a 0:4, to je strašně frustrující, obrovská ostuda. Dneska to byla poslední kapka."

Tým podle něj potřebuje někoho, kdo není spjat se slávistickým prostředím. "Největší vzpruhu pro tým vidím v tom, že odejdu z kabiny, že přijde někdo nezatížený. Možná je to unáhlené rozhodnutí, ale já to tak cítím. Samozřejmě i někteří hráči by si měli uvědomit, za co hrají a jak hrají," řekl Petrouš.

Třiačtyřicetiletý Petrouš ve Slavii jako hlavní kouč končí už podruhé v kariéře. Pražany vedl už v době největší krize, kdy se řešilo, zda klub kvůli existenčním ekonomickým problémům udrží první ligu. V říjnu 2011 ho nahradil František Straka. Nyní končí Petrouš ze své vůle.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 0:4 (0:1)

Branky: 34. Štohanzl, 61. Ščuk, 69. Nešpor, 85. Chramosta. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Hájek. ŽK: Fabián (MB). ČK: 45.+1 Hrubeš (Slavia). Diváci: 4929.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Kolařík, Dobrotka, Dostál - Gecov (46. Rakovan), Zmrhal - Koreš, Kisel (81. Šimeček), Hurka - Škutka (62. Škoda). Trenér: Petrouš.

M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím, Ščuk (84. Eliáš) - Štohanzl (87. Štípek), Štajner, Chramosta - Nešpor (80. Jeslínek). Trenér: Minář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články