Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavii před derby trápí chřipka. Měli jsme obrovské problémy, přiznává Uhrin

Praha - Nevyrovnané výkony Slavie na začátku jara mají společného jmenovatele. Sešívané v posledních týdnech trápí virózy, kabinou podle trenéra Dušana Uhrina mladšího prošly tři typy chřipky a nemocní byli prakticky všichni. Slavii přitom v neděli na Letné čeká derby se Spartou a Uhrin se obává, že start některých opor je stále nejistý. Další komplikací pro slávisty je to, že kouč Uhrin kvůli trestu nemůže být na lavičce. Verdikt chce vršovický celek ještě změnit.

Sport
zdroj: ČT4

"Máme určité problémy už měsíc, prostě se nám tam objevují nějaké bacily, které nemůžeme vyhnat. Měli jsme obrovské problémy, pevně věřím, že už to před Spartou nebude, ale nechci předbíhat. Ani jsem to nechtěl říkat na veřejnosti, ale bohužel je to takového rázu, že jsem se dneska odhodlal, že to řeknu," řekl Uhrin.

O žádosti na odložení zápasů slávisté neuvažovali i vzhledem k tomu, že v kabině řádí více typů nemocí. "Motají se nám tu asi tři různé druhy chřipky. Tři dny to má někdo, pak to chytne někdo další a ten druhý se uzdraví. To je ten problém, že nedotrénovávají hráči, kteří jsou nemocní," řekl slávistický kouč.

"Není to příjemné, hodně kluků je nachlazených a smrká. Ale bereme vitamíny, to nám hodně pomůže. Dáváme se dohromady, takže věřím, že do derby budeme naprosto fit. Mě to naštěstí míjí, snažím se léčit i doma a hodně piju čaj," uvedl záložník Tomáš Souček.

Uhrin zatím neví, kdo bude na derby k dispozici. "Někteří napůl trénují a napůl chodí k doktorovi. Netrénují nám ještě dva lidé. Zmrhal trénoval dneska poprvé, takže nevíme. Kenija a Mihalík taky ještě nevím, jestli budou. To samé Souček," uvedl Uhrin.

"Bořil trénuje celý týden, ale je taky po chřipce, Mikula to samé. Bořila navíc z toho bolela záda a do zad se to vrazilo i Delimu. Ale ten trénoval celou dobu. Jirka Bílek měl zase deset dní angínu, ale trénuje už deset dní naplno," vyjmenoval Uhrin.

Problémy měl i Hušbauer, který kvůli nemoci musel střídat v posledním utkání se Zlínem. Pražané se snažili řádění chřipky v kabině zamezit. "Nevím, kdo to přinesl do kabiny. Snažíme se, aby nebyli u sebe, když to někdo chytí, ale bohužel se nám to nepodařilo. Všichni, kdo tam jsme, jsme byli nemocní. Měli jsme problémy, ale se Spartou se popereme. Nebudeme se na to vymlouvat. I kdyby hráči byli napůl mrtví, musí odevzdat maximum," dodal Uhrin.

Slávisté žádají pro Uhrina jen podmínku

Uhrin dostal dvouzápasový trest za to, že byl v předminulém ligovém kole v Mladé Boleslavi vykázán na tribunu kvůli hanlivým výrokům vůči rozhodčímu. V utkání se Zlínem ho zastoupil asistent Petr Čuhel, na Spartě už by Slavia zase ráda měla na lavičce hlavního trenéra, a proto požádala disciplinárku v souladu s pravidly o změnu trestu na podmínku.

"Pevně věřím, že to vyjde. Myslím, že už jsem dostal dobrý trest. Myslím, že jsem první trenér v české lize, který dostal druhý zápas vyhození na tribunu. Nepamatuji si, kdo další by byl na dva zápasy vyhozený," řekl Uhrin novinářům. O slávistické žádosti bude komise jednat ve čtvrtek a kouči by mohlo pomoci, že není recidivistou a disciplinárních prohřešků se nedopouští. "Snad raubíř nejsem. Vychovávám děti, snad je vedu ke slušnosti. Morálka u nás doma je dobrá," uvedl Uhrin s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články