Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavii povede Beránek. Na lavičku sešívaných se vrací po 11 letech

Praha - Novým trenérem Slavie se stal Miroslav Beránek, který se do vršovického klubu vrací po jedenácti letech. Jeden z nejslavnějších českých klubů bude 57letý kouč trénovat už potřetí. Na lavičce nahradí Alexe Pastoora, který se po skončení uplynulé sezony vrátil do Nizozemska. 

Miroslav Beránek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to pro mě velká výzva. Slavii se v poslední době nedařilo. Chtěl bych, aby se nám povedlo vrátit slávistům naději, víru a hrdost," prohlásil Beránek. Slávisté začnou letní přípravu ve středu. "Čeká nás práce ve velkém tempu, na kterou se těším. Budeme chtít vrátit Slavii tam, kam patří," řekl staronový kouč Slavie, která v uplynulé sezoně do posledního kola bojovala o záchranu a obsadila v tabulce třinácté místo.

Beránek Slavii trénoval už dvakrát. Nejprve v sezoně 1993/94 jako asistent, v následujícím ročníku jako hlavní trenér. Poté tým z Edenu vedl od konce roku 2001 až do roku 2003 a vyhrál s ním domácí pohár. V české lize trénoval také Blšany a naposledy Brno, působil rovněž v maďarském Debrecínu.

Jako hlavní kouč dovedl českou jedenadvacítku k titulu mistra Evropy v roce 2002, dlouhá léta působil jako asistent u reprezentačního A-týmu. Naposledy vedl národní celek Kazachstánu, kde skončil vloni v prosinci. Beránek, rodák z Benešova, ve Slavii strávil také pět sezon v 80. letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články