Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slavii čeká v Teplicích generálka na Ferencváros, nastoupit by měli i odpočívající reprezentanti

Úřadující šampioni z Edenu se pokusí v Teplicích navázat na úvodní výhru ve Zlíně a vítězně se naladit na středeční vstup do kvalifikace Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi. Slávisté budou zároveň usilovat o prodloužení rekordní série neporazitelnosti v nejvyšší soutěži, která čítá už 47 zápasů.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Slávisté o víkendu vydřeli vítězství 1:0 ve Zlíně. Trenér Jindřich Trpišovský ještě nenasadil reprezentanty, kteří s českým týmem startovali na nedávném mistrovství Evropy.

V Teplicích už ale plánuje jejich zařazení, aby se rozehráli před prvním zápasem 3. předkola Ligy mistrů.

"Tím, že jsme přišli o přípravné zápasy, je pro nás každé utkání, každá minuta na hřišti dobrá. I páteční zápas chceme využít k sehrávání týmu, hlavně k tomu dostat hráče do zápasového rytmu. Některé změny, které tam budou, už budou směřované ke středečnímu utkání. Na prvním místě je ale zvládnout tento zápas. Pokud bude probíhat, jak jsme si představovali, pak můžeme dát prostor některým hráčům, aby získali herní praxi," řekl Trpišovský ve videu na youtubeovém kanále Slavie.

Pražané s Teplicemi v nejvyšší soutěži neprohráli 13 utkání po sobě, naposledy ale na Stínadlech jen remizovali 1:1. Severočeši na úvod ligové sezony podlehli 0:1 v Českých Budějovicích.

"Teplice v Budějovicích odehrály velmi dobrý zápas. Sice prohrály 0:1, ale v první půli byly určitě lepším týmem. Měly tři gólové šance," podotkl Trpišovský.

Tepličtí zkusí vítěze posledních tří ligových ročníků stejně jako v únoru překvapit. "Rádi bychom navázali na náš předchozí dobrý výkon na hřišti Budějovic. Samozřejmě proti nám stojí asi teď nejlepší tým v České republice. Slavia už iks zápasů neprohrála, ale o to je to pro nás větší motivace zkusit ji porazit," řekl asistent teplického trenéra Josef Dvorník.

"Myslím, že Slavia už nastoupí v plné sestavě, jejich reprezentanti se zapojili do plného tréninkového procesu. Počítám tedy s tím, že trenér Trpišovský nasadí to nejlepší, co má k dispozici," doplnil Dvorník.

Po částečném rozvolnění diváckých koronavirových omezení před startem sezony může být zaplněna až polovina kapacity stadionu, podle teplického klubu může dorazit osm tisíc lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články