Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavii a Spartu čeká po úspěšném vstupu do pohárového podzimu první derby sezony

Fotbalovou ligu čeká první velké pražské derby sezony. Odvěcí rivalové vstoupí do šlágru podzimu v pozici jediných dvou neporažených celků soutěže. Obhájce titulu Sparta bude v Edenu hájit vedení v tabulce o skóre před Slavií. Shrnutí ligového dění sledujte na ČT sport v pořadu Dohráno v pondělí od 16:05.

Jan Kuchta a Igoh Ogbu
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V posledním derby v Edenu vloni v říjnu slávisté rozdrtili rivala 4:0, od té doby ale Sparta v lize prohrála jediný z 30 duelů.

Na jaře doma v nejvyšší soutěži s červenobílými nejprve remizovali 3:3 a poté v nadstavbě zvítězili 3:2, čímž udělali klíčový krok k pozdějšímu titulu.

Sparťané prohráli jediné z posledních čtyř ligových derby, v květnu ale na svém stadionu se Slavií utrpěli porážku 0:2 ve finále domácího poháru.

Oba týmy mají před nedělním šlágrem formu. V úvodních osmi kolech shodně jen jednou zaváhaly a připsaly si sedm vítězství a remízu.

Pražští rivalové také ve čtvrtek úspěšně vstoupili do skupinové fáze Evropské ligy – Slavia vyhrála v Ženevě nad Servette 2:0 a Sparta přestřílela Aris Limassol 3:2.

"Výkonu i vítězství proti Servette si moc vážíme, ale teď už máme v hlavě derby. V neděli nás možná čeká trochu jiný styl zápasu, myslím, že se nebude hrát tolik čistého času. Možná budou více rozhodovat souboje a standardní situace," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

"Derby rozhodují maličkosti. Kdo ho zvládne lépe psychicky, ten vyhraje," mínil Lukáš Masopust, autor vítězné branky v Ženevě.

Slávisté budou hodně spoléhat na domácí prostředí, kde už 22 ligových utkání po sobě neprohráli. Letenští ale venku v nejvyšší soutěži od loňského debaklu na Slavii patnáctkrát po sobě bodovali.

V Edenu se potkají nejlepší útok s nejpevnější obranou soutěže. Sparta v úvodních osmi kolech dala 24 branek, Slavia naopak jen čtyřikrát inkasovala.

"Předpokládám, že to bude hezké utkání. Oba týmy jsou v dobré formě a rozpoložení. Myslím, že se fanoušci budou bavit," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články