Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavie posiluje sestavu o záložníka Mingazova a útočníka van Burena

Praha - Slavie do nové sezóny získala dvě zahraniční posily. Z Jablonce získala turkmenského Ruslana Mingazova a do sestavy sešívaných přibyde i nizozemský útočník Mick van Buren. Čtyřiadvacetiletý hráč zamíří do Prahy z dánského Esbjergu. Oba s pražským klubem podepsali kontrakt do 30. června 2019. 

Mick van Buren v dresu dánského Esbjergu
zdroj: ČTK autor: Bruno Fahy

Mingazov do Jablonce zamířil před dvěma lety ze Skonta Riga s vizitkou nejlepšího hráče lotyšské ligy v sezoně 2013/14. Čtyřiadvacetiletý záložník za severočeský celek odehrál 40 ligových zápasů a vstřelil deset gólů, ale v poslední době ho brzdila zranění.

"Mám radost, že jsem mohl přestoupit do Slavie, a rád bych se přivítal s celým kádrem, realizačním týmem i se všemi fanoušky. Doufám, že tady předvedu maximum," řekl Mingazov.

"Už jsem tu jednou hrál a zamiloval jsem si fanoušky i stadion. Mám rád zdejší atmosféru i to, jak fanoušci podporují tým. Doufám, že to vše jako slávista zažiju na vlastní kůži," doplnil dvacetinásobný reprezentant Turkmenistánu.

Třiadvacetiletý Van Buren zahájil profesionální kariéru v nizozemském Excelsioru, od roku 2013 hájil barvy Esbjergu, za který v 68 ligových utkáních dal 18 branek. Po vypršení smlouvy však dal přednost nabídce z Prahy.

"Byl jsem stále v kontaktu s Esbjergem, také se mnou chtěli podepsat smlouvu, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie, bylo pro mě velmi zajímavé změnit soutěž i klub. Je to velký klub a slyšel jsem, že má úžasné fanoušky," uvedl Van Buren.

"Chci tvrdě pracovat pro tým, dosáhnout v téhle sezoně ligového vrcholu, abychom se probojovali do Evropské ligy nebo Ligy mistrů. To je cíl jak můj, tak celého týmu. Uvidíme, jak to půjde. Já už jsem si základní skupinu Evropské ligy zahrál a je to úžasné, musíme letos udělat maximum, abychom jí dosáhli," přidal rodák z Ridderkerku.

Pátý celek uplynulé ligové sezony, který se chystá na 2. předkolo Evropské ligy, už získal slovenského reprezentanta Dušana Šventa, bosenského záložníka Jasmina Ščuka a kamerunského obránce Michaela Ngadeua Ngadjuia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články