Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slavia ztratila v nastavení výhru v Liberci, Sparta ji po loupeži v Hradci dorovnala

Sedmé ligové vítězství v řadě, konkrétně v Hradci Králové 2:0, si ve 24. kole připsala Sparta. V tabulce sice poskočila do čela soutěže pouze na pár hodin, ale za Slavií už je pouze o skóre. Sešívaní totiž v nastaveném čase inkasovali a remizovali 2:2 v Liberci. Velmi dobrou formu potvrdila Olomouc, která zdolala Mladou Boleslav 2:0 a posunula se před Bohemians 1905 na čtvrtou příčku. Krizi naopak prohloubil Baník Ostrava porážkou 1:2 v Českých Budějovicích.

Peter Olayinka ze Slavie inkasuje červenou kartu v Liberci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia přišla v Liberci nejen o výhru, Olayinku čeká trest

Slovan, který vzhledem ke zraněním a "hostům" ze Slavie nastoupil do utkání výrazně oslaben, poslal ve 25. minutě do vedení někdejší hráč sešívaných Lukáš Červ, ale krátce nato odpověděl Peter Olayinka a v 65. minutě otočil stav střídající Mick van Buren. V 88. minutě se však nechal vyloučit Olayinka a v nastaveném čase srovnal Victor Olatunji.

Pražané venku v lize potřetí za sebou ztratili a nenavázali na minulý skalp obhájců titulu z Plzně. Desátí Severočeši sice už šest kol neokusili chuť vítězství, ale Slavii pod Ještědem obrali o body podruhé v řadě. 

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:2 (1:1)

Branky: 25. Červ, 90.+5 Olatunji - 30. Olayinka, 65. Van Buren z pen. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Doumbia, Preisler, Ndefe - Ogbu, Oscar, Zafeiris, Vlček (vedoucí mužstva). ČK: 64. Čech (trenér brankářů) - 88. Olayinka. Diváci: 4758. 

Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis - Mészáros (77. Rabušic), Červ (80. Varfolomejev), Doumbia, Preisler (70. Ghali) - Tupta - Rondič (77. Kozák), Olatunji. Trenér: Kozel.

Slavia: Kolář - Masopust (55. Zafeiris), Ogbu, Holeš, D. Jurásek - Ševčík, Oscar - Douděra, Lingr (76. M. Jurásek), Olayinka - Tecl (56. Van Buren, 90. Hromada). Trenér: Trpišovský.

Sparta využila dlouhou přesilovku

"Votroci" přišli ve 20. minutě o vyloučeného Jakuba Kučeru, což Letenští dvakrát potrestali. V závěru první půle otevřel skóre Lukáš Haraslín a pojistku přidal v 89. minutě Tomáš Wiesner.

Sparta v lize s Hradcem neprohrála v jedenáctém střetnutí za sebou, z toho podesáté zvítězila, a na jeho půdě bodovala naplno popáté v řadě. Jako jediná s Olomoucí navíc na jaře stále nenašla přemožitele. Venku se v lize radovala počtvrté v řadě a se 27 body je v tomto ohledu nejlepší v soutěži. "Votroci" naopak nevyhráli šest z posledních sedmi kol.

FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 45. Haraslín, 89. Wiesner. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Hájek - Machálek (video). ŽK: Klíma, Kodeš, Vašulín - Minčev, Laci. ČK: 20. Kučera (Hradec). Diváci: 5000 (vyprodáno).

Hradec: Bajza - Klíma, Kodeš, Čech - Gabriel (46. Novotný), Kučera, Smrž, Harazim - Matěj Koubek (61. Pudhorocký), Kubala (78. Rada) - Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner, Sadílek, Kairinen (72. Laci), Zelený (72. Jankto) - Čvančara (64. Minčev), Kuchta, Haraslín (78. Mabil). Trenér: Priske.

Sigma prodloužila úspěšné série

Jak už bylo zmíněno, na jaře zatím neprohrála ani čtvrtá Olomouc, což platí i po domácím utkání s Mladou Boleslaví. 

Už ve 3. minutě si vstřelil vlastní branku Ondřej Karafiát a druhý gól Sigmy přidal na začátku druhé půle obránce Lukáš Vraštil. Hanáci v nejvyšší soutěži bodovali podesáté za sebou a doma poosmé v řadě. Boleslav naopak venku v lize padla ve třetím z posledních čtyř duelů a je osmá.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 3. vlastní Karafiát, 47. Vraštil. Rozhodčí: Orel - Ratajová, Žurovec - Starý (video). ŽK: Suchomel, Jawo (oba M. Boleslav). Diváci: 2310.

Olomouc: Macík - Pokorný, Vraštil, Sláma (89. Matoušek) - Navrátil, Ventúra (76. Zorvan), Breite, Pospíšil (89. Greššák), Vodháněl (65. Zifčák) - Růsek, Chytil (76. Zmrzlý). Trenér: Jílek.

Mladá Boleslav: Šeda - Kubista, Karafiát, Suchý - Ekpai (55. Suchomel), Dancák (83. Škoda), Mareček (46. Matějovský), Fulnek (55. Tomič) - Kušej, Ladra (65. Skalák) - Jawo. Trenér: Hoftych.

Čermák skolil první ligovou trefou Ostravu

Veledůležité vítězství zapsaly České Budějovice. Do vedení se dostaly ve 29. minutě po vlastním gólu ligového debutanta Zdeňka Říhy. Těsně před odchodem do kabin sice srovnal z přímého kopu Jiří Fleišman, ale střetnutí dosavadních sousedů v tabulce rozhodl v 61. minutě premiérovou brankou mezi tuzemskou elitou záložník Marcel Čermák.

Dynamo navázalo na podzimní triumf 2:1 v Ostravě, doma uspělo potřetí za sebou a v neúplné tabulce se posunulo na deváté místo. Baník nevyhrál pošesté v řadě a je třináctý.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 29. vlastní Říha, 61. Čermák - 45. Fleišman. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Plavšič (Ostrava). Diváci: 4392.

České Budějovice: Šípoš - Sladký, Havel, Králik - Čolič, Čermák (86. Čavoš), Hellebrand (86. Broukal), Potočný (78. Mršič) - Adediran (55. Penner), Škoda, Zajíc (78. Matoušek). Trenér: Nikl.

Ostrava: Laštůvka - Sanneh (85. Juroška), Říha, Pojezný, Fleišman (78. Šehič) - Kaloč - Cadu (85. Smékal), Šín (72. Tijani), Kuzmanovič (78. Miškovič), Plavšič - Almási. Trenér: Hapal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články