Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slavia znovu neprohrála, z Dukly si však odvezla jen bod

Praha - Slavia se pomalu zvedá ze své marné formy, již počtvrté v řadě sešívaní neprohráli. Tři utkání ze čtyř však skončily pouze remízou a nejinak tomu bylo i na hřišti Dukly, která v lize ještě stále svého pražského soupeře nedokázala porazit. Slávisté dvakrát vedli, a to i díky obrovské hrubce brankáře Rady, ovšem domácí v obou případech srovnali skóre utkání.

Slavící Milan Škoda
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

První poločas se sice hrál v režii Dukly, hosté ale vytěžili z minima maximum a dvakrát v něm vedli. Poprvé v 16. minutě, kdy po několika zahozených domácích šancích potrestal Dobrotka zaváhání obrany, která nedokázala ani na několik pokusů odvrátit vysoký míč. Dukla i nadále měla převahu a v 25. minutě se dočkala vyrovnání.

Střelou o tyč z hranice vápna se o to postaral Marek Hanousek, ale stav 1:1 vydržel jen pět minut. Domácímu brankáři Radovi vypadl míč z rukavic a Milan Škoda sedmým gólem v sezoně ukončil pětizápasový střelecký půst. Ani tentokrát se za nerozhodného skóre nehrálo dlouho, jen pouhých šest minut, pak se po individuální akci po zemi k tyči trefil Považanec.

Po pauze se hra trochu vyrovnala, tempo opadlo a nejblíže vedoucí brance měla Slavia. Nejprve v úvodu poločasu hlavičkoval Škoda v pádu těsně vedle a v 76. minutě pak po Hrubého centru trefil Latka břevno. Dukla se poprvé a naposledy dostala ke slovu po hodině hry, jenže Jakuba Mareše na bližší tyči vychytal Rakovan.

Dukla si díky remíze prodloužila sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy, promarnila však možnost posunout se na čtvrté místo v tabulce. Stejně dlouho neprohrála ani Slavia, která prozatím zůstává na deváté příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla Praha - Slavia Praha

Dukla Praha - Slavia Praha 2:2 (2:2)

Branky: 25. Marek Hanousek, 35. Považanec - 16. Dobrotka, 29. Milan Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Hájek. ŽK: Matěj Hanousek - Baéz. Diváci: 6080.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Považanec (87. Čajič) - Néstor, Beauguel, Jakub Mareš (81. Berger). Trenér: Kozel.
Slavia: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Boudjemaa (46. Nitrianský), Baéz, Zmrhal, R. Hrubý, M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články