Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Slavia získala ze Slovácka Tomiče a hned ho poslala do Mladé Boleslavi

Slavia Praha získala prespektivní posilu, kterou si ještě nechá rozehrát. Ze Slovácka podepsala slovenského obránce Michala Tomiče a vzápětí ho poslala na půlroční hostování do Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletý hráč se domluvil v Edenu na smlouvě do léta 2026.

Michal Tomič
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V Uherském Hradišti působil Tomič od roku 2020 a smlouvu měl do konce této sezony. Na konci minulého roku se nedohodl s klubem na jejím prodloužení a vedení Slovácka ho přeřadilo do třetiligové rezervy. Nakonec bude pokračovat v nejvyšší soutěži, jaro stráví v Mladé Boleslavi.

"Naskytla se příležitost získat zajímavého perspektivního hráče před koncem smlouvy. Doufáme, že naváže na svůj zdařilý podzim ve Slovácku, kde podával výborné výkony na domácí scéně i v Konferenční lize. A od léta si vybojuje místo v kádru Slavie," uvedl sportovní ředitel vršovického celku Jiří Bílek.

V české lize dosud Tomič odehrál 54 zápasů a dal jeden gól. "Budu se chtít malými kroky přiblížit k filozofii Slavie. Bavil jsem se o tom i s Vencou Jurečkou, vím, jak je to náročné. O něčem jiném, než tomu bylo na Slovácku. Postupnými kroky se chci dostat k tomu, abych byl pro Slavii platným hráčem a mohl oblékat sešívaný dres," řekl Tomič.

Jako dorostenec si vyzkoušel italský fotbal v Sampdorii Janov, odkud se v roce 2019 vrátil na Slovensko a nastupoval za Žilinu. Prošel také mládežnickými reprezentacemi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články