Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia získala teplického Krále. Velké konkurence se nebojím, hlásí mladý stoper

Během prosince to naznačil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, nyní se to stalo skutečností. Lídr nejvyšší soutěže získal třetí zimní posilu, kterou se stal Alex Král. Dvacetiletý obránce míří zpátky do mateřského klubu z Teplic a ve staronovém působišti podepsal smlouvu do roku 2023. Opačným směrem na sever Čech zamířil na hostování na rok a půl útočník Jan Kuchta.

"Pocity jsou rozhodně pozitivní. Je to další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu je to také velký závazek - ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to," uvedl Král, který se Slavií už ve čtvrtek odletí na soustředění do Španělska.

Král je reprezentantem do 21 let a patří mezi velké talenty českého fotbalu. Do Teplic zamířil ze Slavie před necelými dvěma lety a v dresu severočeského celku si připsal 43 ligových zápasů, v nichž dal jeden gól. Zájem o něj před pár měsíci projevilo například francouzské Bordeaux.

"Je pravda, že už při odchodu ze Slavie jsem přemýšlel o tom, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit," sdělil Král, který působil ve Slavii od svých 13 let.

"Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde z mateřského klubu a po určité době se vrací. Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší," řekl sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Velké konkurence ve Slavii se Král nebojí. "Daleko více hráče motivuje, když má v týmu konkurenci. I pro mě je to dobře, protože musím více makat a více se snažit. Ruku v ruce s tím se i zlepšuji. V tom si myslím, že mi to do budoucna hodně pomůže a zocelí mě to," uvedl Král.

Vedle finanční kompenzace je součástí transferu také hostování jiného slávistického odchovance Kuchty v Teplicích. Jednadvacetiletý útočník na podzim hostoval ve Slovácku, celkem má v lize na kontě 36 utkání a čtyři góly, všechny v této sezoně.

"Jsem moc rád, že se povedlo na mou žádost ukončit hostování na Slovácku. Těším se do Teplic a věřím, že budu pravidelně nastupovat," dodal Kuchta.

Už v prosinci Slavii posílili záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články