Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia zahájí cestu za obhajobou s neoblíbeným Zlínem. Složí na Letné reparát za jaro?

Z posledních pěti vzájemných utkání zvítězili obhájci mistrovského titulu ze Slavie pouze jedinkrát, v dubnu navíc utrpěli ve Zlíně svou poslední soutěžní porážku. V dohrávce 1. kola mají i proto "Ševcům", které poprvé povede nový trenér Josef Csaplár, co vracet.

Slávista Jan Bořil (vlevo) v souboji s Lukášem Bartošákem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sešívaní v předposledním kole základní části minulého ročníku prohráli ve Zlíně 0:1, pouhé tři dny po odvetě čtvrtfinále Evropské ligy a vyřazení od Chelsea.

"Zlínu máme co vracet. Hraje se tam pokaždé těžce, jsou tam takové specifické podmínky - naposledy bylo suché hřiště a asi pěticentimetrová tráva. Nedají nám nic zadarmo, na druhou stranu jsme posledně byli v jiné pozici. Bylo to tři dny po Chelsea, chybělo nám tenkrát hodně hráčů," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Teď je to jiná situace, jiný kouč a jejich způsob hry bude odlišný. Z posledního vzájemného utkání se musíme poučit a neinkasovat třeba takový gól, jaký jsme dostali," dodal.

Preview před startem ligy si můžete poslechnout ve Fotbal fokus podcastu:

Slavia v letní přípravě první dva zápasy prohrála, v dalších dvou ale zvítězila včetně středeční demolice 6:0 s Žižkovem. O minulém víkendu navíc v Československém Superpoháru jednoznačně zdolala Trnavu 3:0.

"I když dovolená a příprava byla extrémně krátká, všichni se těší, až odstartuje nová sezona. Doufám, že navážeme na tu minulou, kdy jsme také začínali těžkým soubojem venku v Olomouci a zvládli jsme to, což se ukázalo jako výhoda. Teď pojedeme ven hned dvakrát, ale pokud uhrajeme šest bodů, bude to hodně dobrý start," pokračoval Trpišovský, jehož tým v posledních třech venkovních ligových střetnutích neskóroval. Doma se kvůli koncertům v Edenu a rekonstrukci trávníku představí až ve třetím kole.

Nový zlínský kouč Csaplár se těší na start proti celku, který v minulosti trénoval. "Bude to nádherné, super. Plný dům, úřadující mistr ligy. Jak chcete začít lépe? Kulisa bude skvělá, šest hodin večer, rozsvítí se světla. Fotbal by se měl hrát vždy pod světly. Bude to velké divadlo, hrozně se na to těším. Mělo by to být hezké utkání," prohlásil Csaplár.

Za Slavii zřejmě ještě nenastoupí čerstvá posila Nicolae Stanciu. Bývalý sparťanský záložník sice odehrál poločas přípravného duelu se Žižkovem, ale na soutěžní zápas zatím není dostatečně připraven. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články