Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Slavia veze jen bod. Liberec v Karviné otočil zápas a Hradec udolal Teplice v nastavení

Jeden ze tří největších favoritů na titul ztratil body hned v prvním kole nového ročníku fotbalové ligy v Uherském Hradišti se Slováckem, s nímž Slavia jen remizovala bez gólů. Své ambice potvrdili fotbalisté Liberce v Karviné. Ta sice brzy vedla, ale doplatila na malou efektivitu. Hostující tým pod vedením nového kouče Radoslava Kováče dokázal třemi góly výsledek otočit. V Hradci Králové rozhodla zápas s Teplicemi tečovaná střela Spáčila v páté minutě nastaveného času. 

Slavia se Slováckem nepřesvědčila

Vedro a začátek sezony. To byly dva faktory, které výrazně ovlivnily zápas v Uherském Hradišti. Ten neměl takové tempo ani průběh, který většina fanoušků očekávala. Slavia sice měla převahu, ale šance se nedostavovaly. Naopak přišla o Vlčka, který se zranil už v prvním poločase.

A ani když ve druhém poločase přišly na hřiště další posily, včetně útočníka Chorého, se na skóre nic nezměnilo. A v závěru zahrozili několikrát i hráči Slovácka. Jeho nový kouč Roman West byl po utkání spokojený. "Do zápasu jsme vstoupili slušně, postupem času nás výborný soupeř přitlačil. Bezchybnou hrou jsme se ubránili. Hodně nám pomohl Heča. Škoda že jsme v závěru nedotáhli některé brejkové situace, mohlo to být ještě veselejší."

Trenér favorita Jindřich Trpišovský hovořil o ztrátě. "Domácí nás v prvním poločase dobře napadali, my jsme hráli dost pomalu, bylo to spíš bez šancí. Po přestávce bylo znát, že se hraje ve vedru a stojí to moc sil. Mohla rozhodnout jedna standardka, což se nakonec nestalo. Domácí nám to hodně ztížili. My jsme v některých fázích neměli kvalitu, která by byla potřeba k tomu, abychom vyhráli."

1. FC Slovácko – Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Rouček – Caletka, Kubr - Radina (video). ŽK: Kohút, Doski, Blahút, West (trenér) – Oscar, Bořil. Diváci: 7353.

Slovácko: Heča – Reinberk (69. Ndefe), Vaško, Hofmann, Doski – Trávník, Kohút (80. Souček) – Blahút (80. Azevedo), Havlík, Sinjavskij – Cicilia (59. Vecheta). Trenér: West.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu, Vlček (44. Zima) – Douděra (59. Schranz), Prebsl, Oscar (59. Ševčík), Bořil – Jurásek (59. Chorý), Provod (73. Vorlický) – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Karviná – Liberec, Denny Samko a Josef Koželuh
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Liberec byl v Karviné produktivnější

Karviná pod novým koučem Martinem Hyským vstoupila do utkání dobře a už ve 4. minutě dal vedoucí gól Regáli. Ovšem ještě do poločasu otočili dvěma góly výsledek Višinský a Ševinský. V závěru utkání rozhodl definitivně o výsledku po chybě karvinské obrany Tupta, který šel sám na brankáře Knoblocha.

Tým ze severu Moravy měl víc ze hry i častěji míč na kopačkách, ale to nestačilo, protože nebezpečnější a efektivnější byli hosté z Liberce a to zápas rozhodlo. 

Trenér Hyský přiznal zklamání: "Z utkání jsme měli vytěžit víc. Byli jsme na Liberec dobře připraveni, o to víc mě mrzí góly, které jsme inkasovali. Byly hodně laciné. Liberec nás nepřehrával, těžil ze ztrát a byl efektivní."

Jeho protějšek Kováč řekl, že Liberec zaskočila rychlá branka. "Pak měli Karvinští ještě jednu obrovskou šanci. Kdyby z toho byl gól, mohl jsem tu teď sedět v úplně jiném rozpoložení. Srovnali jsme krásnou brankou, ze standardky přidali ještě do poločasu druhý gól a to nám hodně pomohlo. Karviná hrála velmi dobrý fotbal, bude se tu těžko hrát."

MFK Karviná – Slovan Liberec 1:3 (1:2)

Branky: 4. Regáli – 27. Višinský, 34. Ševínský, 87. Tupta. Rozhodčí: Starý – Ratajová, Podaný – Kocourek (video). ŽK: Plechatý, Kováč (trenér, oba Liberec). Diváci: 2592.

Karviná: Knobloch – Svozil, Bergqvist (23. Krčík), Fleišman – Mikuš, Čavoš (64. Moses), Planka, Memič (80. Ražnatovič) – Regáli (80. Singhateh), Samko (64. Botos) – Ezeh. Trenér: Hyský.

Liberec: Bačkovský – Mikula, Ševínský, Plechatý – Koželuh (80. Zyba), Varfolomejev (67. Tupta), Icha, Ghali – Hlavatý (80. Preisler), Višinský (67. Frýdek) – Nyarko (54. Letenay). Trenér: Kováč.

Hradec vyhrál remízový zápas

V Hradci Králové se dlouho nic moc nebezpečného pro obě branky nedělo a vypadalo to na bezbrankovou remízu. Ale v 90. minutě se nejdříve Teplice radovaly z gólu předčasně. Čihák si srazil do vlastní sítě Zsigmondův centr. Akci předcházel rohový kop, při kterém Trubač podklouzl a trefil se do vlastní nohy. Videorozhodčí kuriózní moment dlouho zkoumal a branku nakonec kvůli dvojímu hraní doporučil hlavnímu sudímu neuznat.

Hradec si nevypracoval v ofenzivě takřka nic, přesto nakonec slavil výhru nad soupeřem, s nímž se během posledních tří měsíců střetl už počtvrté. V páté minutě nastavení napřáhl Spáčil z 25 metrů a brankář Ludha i kvůli Cykalově teči nedokázal míč vytěsnit mimo branku. Jednadvacetiletý stoper potvrdil vynikající bilanci v nejvyšší soutěži, v níž dal čtvrtý gól v šestnáctém zápase. Hradec doma porazil Teplice popáté za sebou.

Hradecký trenér David Horejš připustil, že nevyhrál lepší tým. "Všichni jsme rádi, že jsme zvládli vstup do soutěže, i když vítězství se vůbec nerodilo lehce. Dnes určitě nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. První poločas nám chyběl pohyb, bylo tam hodně nepřesností, hráli jsme pomalu. Druhou půli jsme se zlepšili, i když jsme si nevytvořili žádnou větší šanci."

Jeho protějšek Zdenko Frťala chválil hlavně obranu, která Hradec nepustila do žádné šance. "Defenziva byla slušná, měli jsme dobrý přístup. Ale mohli jsme využít některé situace v ofenzivě. Jenže jsme nebyli tak kvalitní, což nás provází už od minulé sezony."

FC Hradec Králové – FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 90.+5 Spáčil. Rozhodčí: Černý – Paták, Pospíšil – Petřík (video). ŽK: Harazim, Kodeš, Hais, Koubek, Čech, Dancák, Čmelík – Gning, Bílek, Trubač. Diváci: 6248.

Hradec: Zadražil – Čech, Čihák, Spáčil – Harazim (63. Čmelík), Dancák, Kodeš (90. Kaštánek), Horák – Vlkanova (46. Koubek), Pilař (77. Hais) – Juliš (74. Náprstek). Trenér: Horejš.

Teplice: Ludha – Cykalo, Mareček, Mičevič – Švanda (72. Radosta), Bílek (58. Zsigmond, 90.+7 Čerepkai), Havelka (69. Beránek), Harušťák (72. Labík) – Trubač – Gning (58. Svatek), Horský. Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články