Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia neudržela vedení v Teplicích a po remíze 1:1 vede ligu o osm bodů

Po bláznivé přestřelce 3:3 v Příbrami zapsali fotbalisté Slavie druhý nerozhodný výsledek v nejvyšší soutěži v řadě. V rámci 20. kola se totiž na těžkém terénu rozešli smírně 1:1 s Teplicemi. Skóre sice otevřel krátce před přestávkou Oscar Dorley, ale domácí kapitán Jakub Mareš v 64. minutě vyrovnal. Sešívaní proto vedou ligu s náskokem osmi bodů před Spartou, "skláři" zůstali na čtrnáctém místě.

Jakub Mareš z Teplic se snaží překonat Ondřeje Koláře ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Slávisté však navzdory nečekané ztrátě dál jako jediní v této ligové sezoně drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už ve 32 zápasech po sobě. K vyrovnání vlastního rekordu jim schází čtyři utkání. 

Trenér Jindřich Trpišovský udělal po čtvrteční domácí bezbrankové remíze s Leicesterem hned sedm změn v základní sestavě. Ze zahajovací jedenáctky s anglickým soupeřem nastoupili jen brankář Kolář a obránci Bah, Kúdela a Bořil.

Tepličtí začali proti favoritovi, od něhož v minulých třech ligových zápasech inkasovali 13 branek, nebojácně a zahrozili už v 5. minutě. Na Moulisův centr na zadní tyč těsně nedosáhl Žitný. V 19. minutě Bah přízemní střelou protáhl brankáře Čtvrtečku.

Pražané na bahnitém terénu začali výrazněji hrozit až před přestávkou. Ve 42. minutě Lingra ve velké šanci vychytal Čtvrtečka a z dorážky napálil Traoré břevno. Z další akce už ale hosté udeřili. Oscar po Traorého obloučku za obranu promáchl, ale tím se paradoxně zbavil gólmana a otevřel skóre. Liberijský záložník se v české lize prosadil počtvrté.

Těsně před pauzou se po střetu s Heidenreichem zranil Bah a do druhé půle ho nahradil Olayinka. Oscar byl po gólu nabuzený a ve 48. minutě se mohl prosadit znovu, Čtvrtečka však jeho hlavičku vyrazil. Krátce nato musel kvůli zranění střídat i další slávista Lingr stejně jako Heidenreich.

V 64. minutě Severočeši nečekaně srovnali. Po chybě v hostující rozehrávce potáhl míč při brejku Fortelný, našel volného Mareše a ten ze strany s přehledem překonal gólmana Koláře připsal si 48. ligovou branku.

"V prvním poločase jsem mohl dvě šance vyřešit trochu líp  doufal jsem, že jedna ještě přijde. Vyřešil jsem ji v počátku velmi dobře. Pak jsem to chtěl dát na zadní tyč a skočilo mi to," uvedl Mareš.

"Předcházela tomu moje nesmyslná chyba. Domácí hráč se dostal do středu, byl jsem za ním. V hlavě mi proběhly obě možnosti  jestli ho faulovat, či ne. Zpětně to asi hodnotím jako špatné rozhodnutí. Ale nechtěl jsem zase vypadat jak blbec, že hráče podkopnu zezadu bez balonu. Ztratili jsme kvůli mé chybě dva body," řekl hostující záložník Jakub Hromada.

V polovině druhé půle mohl Slavii vrátit vedení agilní Oscar, ale Čtvrtečka zasáhl. Trpišovský postupně poslal na trávník některé další opory a obhájce titulu stupňoval tlak. V 81. minutě si naskočil na centr Olayinka, ale znovu Teplice podržel Čtvrtečka a pomohl jim k bodu.

FK Teplice - Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 64. Mareš - 43. Oscar. Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Hurych - Lerch (video). ŽK: Heidenreich, Vondrášek, Fortelný, Řezníček - Bah.

Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich (54. Gabriel), Černý - Jukl, Fortelný - Žitný (90.+2 T. Kučera), Trubač (54. Radosta), Moulis (76. Macej) - Mareš (76. Řezníček).
Trenér: R. Kučera.
Slavia: Kolář - Bah (46. Olayinka), Kúdela, Deli, Bořil - Hromada, Traoré (65. Stanciu) - Masopust, Beran (65. Provod), Oscar - Lingr (54. Kuchta).
Trenér: Trpišovský.

Radim Kučera (trenér Teplic): "Víme, že Slavia hraje s Leicesterem, takže odhadnout sestavu bylo celkem složité. Ale ti, kteří dostali šanci, se chtěli ukázat, Slavia má vyrovnaný kádr. Slavia určitě dominovala v držení míče, měla i víc šancí. Ale myslím, že jsme vzdorovali celkem zarputile. V prvním poločase jsme měli zajímavé věci, potom zahrozili hosté Traorém. V závěru první půle jsme měli dva špatné odkopy, potom došlo k takovému zaváhání před bránou, možná někdo zaspal, jinak mohl být ofsajd. Oscar chtěl střílet z první, minul, Čtvrtečka reagoval jinak a byl z toho gól do šatny. To je vždy strašně ošemetné, navíc se Slavií. Na hráče jsem apeloval, ať jsou trpěliví. Že určitě jedna, možná dvě šance přijdou. Z jedné jsme dali gól, po zisku míče to Fortelný s Marešem dobře vyřešili a srovnali. Slavia to v závěru chtěla strhnout na svou stranu, ale my jsme to ubránili. Jsem rád za bod. Začátek jara byl celkem frustrující  doufám, že nám tahle vzpruha pomůže v dalších kolech."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Předpokládali jsme, že to bude boj. V první půli to byl hodně špatný výkon z naší strany. Ondra Lingr odehrál skvělý poločas, ale jinak se mi individuální výkony moc nelíbily. Když je tolik změn v sestavě, potřebujete lepší kombinaci a souhru. Ale my jsme ani nehráli moc v pohybu, hráli jsme pomalu. Je to málo na to zvládnout takovéhle venkovní utkání. Potom jsme dali šťastný gól, chvíli předtím jsme ještě neproměnili šanci, když jsme trefili břevno. Na složitém hřišti a v nehezkém zápase jsme se trochu šťastně dostali do vedení, o které jsme ale bohužel po zbytečné chybě přišli. Ve druhé půli se výkon zlepšil, ale paradoxně jsme udělali chybu a z jediné střely inkasovali. Zbytek zápasu byl plný soubojů na obou stranách a pokusů dostat míč aspoň částečně pod kontrolu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články