Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia válí dál. Sešívaní rozsvítili Eden výhrou nad Boleslaví

Praha - Po čtyřiatřiceti minutách bez branek, ale dobrého slávistického výkonu, zhasla světla v Edenu a svítila jen tribuna Sever díky baterkám na mobilních telefonech fanoušků. Minutu poté, co byl zápas znovu zahájen, se už ale sešívaní rozsvítili i gólově na hřišti, když se prosadil Ngadeu-Ngadjui. Slavia nakonec zvítězila 2:1, poprvé po dlouhých šesti letech vybojovala vítězství nad Mladou Boleslaví a dostala se o bod za Plzeň. 

Utkání Slavia - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Trenér Slavie Šilhavý po výborném výkonu na Dukle tentokrát nasadil obvykle střídajícího Mešanoviče do základní sestavy a ten teprve podruhé v ligové sezoně od začátku hrál po boku druhého útočníka Škody. Červenobílí vstoupili do utkání náporem a už v šesté minutě měl první šanci Zmrhal, kterého z úhlu vychytal bývalý slávistický brankář Diviš.

Chvíli nato zahrozili Škoda a Mešanovič, ani jeden z nich ale nezakončil. Hostům se v první půli nedařilo udržet míč a jedinou nebezpečnější střelu vyslal v 19. minutě Jánoš.

Ve 34. minutě v Edenu vypadlo osvětlení a trvalo více než čtvrthodinu, než se znovu začalo hrát. Pauza prospěla Slavii. Mešanovičovu ránu ještě Diviš vyrazil na roh, ale po něm se míč dostal k Ngadeuovi a ten pohotově pokusem přes hlavu poslal balon do sítě. Letní kamerunská posila se dočkala první soutěžní trefy v červenobílém dresu.

Po necelé hodině hry vystřídal Mareše uzdravený hostující dirigent hry Matějovský a krátce poté neměla Mladá Boleslav daleko k vyrovnání. Gólman Pavlenka ale vyběhl a šanci Mebrahtua chytil. Jinak dál hrozili spíše domácí.

Škodův pokus ještě vyrazil Diviš, Hušbauer následně pálil mimo, ale v 71. minutě už Pražané zvýšili. Bořil poslal míč do vápna a velký závar zakončil dorážkou do sítě Zmrhal. Reprezentační záložník dal svůj čtvrtý gól v ligové sezoně.

V 79. minutě dostal za ostrý zákrok na Hušbauera druhou žlutou kartu hostující Matějovský a po 21 minutách na trávníku byl vyloučen. V 86. minutě ale zahrál ve vápně rukou Hušbauer a Magera potvrdil, že penalty umí a snížil. Domácí už však tři body udrželi. 

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branky: 35. Ngadeu, 71. Zmrhal - 86. Magera z pen. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Antoníček. ŽK: Mešanovič - Fleišman, Matějovský, Magera, Mebrahtu. ČK: 79. Matějovský. Diváci: 10 074.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. Ščuk) - Mešanovič (66. Van Buren), Škoda. Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Diviš - Pauschek (75. Chramosta), Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Mareš (58. Matějovský) - Jánoš (46. Přikryl), Magera, Fabián - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Poslední domácí utkání roku se mi hodnotí velice dobře. Myslím, že jsme podali velice dobrý výkon, který znamenal tři body. Byť jsme si to v závěru zkomplikovali. Ale v průběhu zápasu jsme byli lepším týmem, vytvářeli jsme si šance, které jsme neproměnili. V závěru to bylo hektické, docela i nervózní. Soupeř i v deseti se dostal do kontaktu na jeden gól, v závěru měl rohový kop, na který šel i brankář. Zaplaťpánbůh jsme to přečkali a zaslouženě zvítězili. Jsme rádi, že jsme i v kontextu výročí děkovačky dali lidem odměnu, a věřím, že takhle budeme pokračovat i na jaře. Je to do další práce příjemné, že jsme druzí. I když vím, že je to dílčí výsledek. Ještě nás na podzim čeká jedno kolo, na které se musíme připravit. Musím se přiznat, že mě to až překvapilo, kolik jsme udělali bodů."
Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Sportovně musím přiznat, že Slavia byla lepší a zasloužila si vyhrát. Byla rychlejší, důraznější a my jsme prohrávali většinu osobních soubojů. Nejvíc nás školila tím, na co jsme se připravovali - průnikovými přihrávkami a přihrávkami za obranu. Nestíhali jsme její rychlé útočníky. Mohla přidat ještě nějakou branku. První poločas měla Slavia ze začátku veliký nápor. Jak přišel výpadek proudu, věřili jsme, že by nám mohl i pomoci, ale nakonec to spíš pomohlo Slavii. Po vyloučení jsme zjednodušili hru, začali jsme dávat delší míče. Myslím, že hráči potom přistoupili ke hře, kterou jsme chtěli hrát celý zápas. Neřekl bych, že na nás leží deka. V předchozích utkáních jsme si vytvořili šance, až v tomhle zápase nás Slavia přehrála." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy