Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia v přípravě poprvé zaváhala, Liberec prohrál s Bialystokem

Fotbalisté Slavie ve druhém utkání na soustředění v Portugalsku podlehli Salcburku 0:1 a v zimní přípravě poprvé zaváhali. Pražané tak v Algarve nenavázali na úvodní hladkou výhru 4:0 nad spřáteleným čínským klubem Peking Čung-che Kuo-an. První porážku v zimní přípravě utrpěl na soustředění v Turecku také Liberec, polské Jagiellonii Bialystok podlehl 1:3.

Petr Ševčík v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Nastoupili jsme proti semifinalistovi Evropské ligy z posledního ročníku s výbornou organizací, presinkem a výstavbou hry. Pro nás velká zkušenost, škola a zkouška, ve které, troufám si říct, že jsme obstáli," řekl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Slávisté byli v úvodu aktivnější. Ve 13. minutě se dostal do slibné pozice Petr Ševčík, ale vystřelil nepřesně.

Chvíli nato Jaromír Zmrhal po úniku trefil jen brankáře Salcburku Cicana Stankovice. V závěru první půle zase špatnou rozehrávku gólmana Ondřeje Koláře těsně nepotrestal Moanes Dabur.

"Sešívaní" byli nepřesní i po změně stran, mezi tyče se nevešel Zmrhalův přímý kop ani hlavička Tomáše Součka.

Úřadující rakouští mistři v 65. minutě zápas rozhodli. Zlatko Junuzovič nacentroval do šestnáctky, nepokrytý Patson Daka se položil do vzduchu a akrobatickým kopem překonal Koláře.

"Myslím, že jsme tam asi vystavovali hráče do ofsajdu a druhý nám tam sběhl z druhé vlny, takže tím jsme vlastně ten zápas ztratili. Ale v téhle fázi přípravy to byl kvalitní výkon od obou týmů. Škoda, že se nám přes ten závěrečný tlak nepovedlo vyrovnat," uvedl Köstl.

"Jsme rádi, že jsme si s nimi mohli zahrát. Škoda, že jsme prohráli smolně 0:1, i když jsme na ně měli. Mohli jsme proměnit aspoň tři šance," doplnil obránce Jan Bořil.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského v pondělí nastoupí proti výběru anglického Brentfordu do 23 let a v pátek uzavřou portugalské soustředění soubojem s Rosenborgem Trondheim.

Kozák debutoval asistencí, gólovou střelu zastavila tyč

Libor Kozák si při debutu za Slovan připsal asistenci a trefil tyč. Devětadvacetiletý útočník, který přišel do Liberce v týdnu po rozvázání kontraktu v italském Livornu, přiťukl v 59. minutě míč Aleši Nešickému a ten snížil na 1:2. Jagiellonia však ještě v závěru přidala pojistku.

"Škoda že jsme gólů nedali víc, protože příležitosti jsme já nebo kluci měli. Soupeř byl kvalitní, ale mohli jsme mu ještě víc zatopit," řekl Kozák.

Brankovou konstrukci trefil na začátku druhého poločasu. "Před gólmanem jsem střílel z voleje a šlo to přímo do tyče a ven. Je to škoda, ale když to řeknu blbě, budu mít raději smůlu teď než potom v lize. Když se do šancí budu dostávat, tak věřím, že gól přijde," dodal bývalý útočník Lazia Řím nebo Aston Villy.

S klubem z Polska si naopak poradila Olomouc, která rovněž na tureckém soustředění zdolala Zaglebie Lubin 2:1. Do střelecké listiny se nejprve zapsal Martin Nešpor a po srovnání soupeře rozhodl minutu před koncem Milan Lalkovič.

V zemi půlměsíce je také Slovácko, jež dnes odehrálo dva zápasy. Nejprve v přestřelce se srbským Dinamem Vranje dotáhlo dvoubrankové poločasové manko a remizovalo 4:4, následně porazilo dánské Randers 1:0 gólem Stanislava Hofmanna. V zimní přípravě proto i nadále drží neporazitelnost.

Zlínu se na rozdíl od Olomouce nepovedl vstup do tureckého soustředění a s Nižním Novgorodem prohrál 1:2. "Ševce" sice v 38. minutě poslal do vedení Tomáš Poznar, ale ruské mužstvo po změně stran výsledek otočilo.

Neporažený v zimní přípravě zůstal také Baník Ostrava. Svěřenci Bohumila Páníka v Beleku remizovali bez branek se Lvovem.

Přípravná fotbalová utkání:

Slavia - Salcburk 0:1 (0:0)
Branka: 65. Daka.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Jugas, Bořil - Souček, Traoré (80. Van Buren) - Zmrhal (80. Masopust), Ševčík, Olayinka (80. Baluta) - Škoda (77. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

Liberec - Bialystok 1:3 (0:2)
Branky: 59. Nešický - 20. Rusje, 37. Savkovič, 82. Klimala. 
Liberec: Vliegen (Hasalík) - Mikula (46. Koscelník), Kačaraba (46. Lehoczki), Vukliševič, Fukala - Vrabec (46. Nešický), Mara, Potočný (75. Pešek), Malinský - Kozák (63. Musa), Pázler (46. Oscar). Trenér: Hornyák.

Olomouc - Lubin 2:1 (1:0)
Branky: 22. Nešpor, 89. Lalkovič - 83. Poreba.
Olomouc: Buchta - Zahradníček (58. Sladký), Beneš, Jemelka, Vepřek (80. Sláma) - Pilař (58. Lalkovič), Plšek (58. Texl), Kalvach, Houska, Falta - Nešpor (58. Yunis). Trenér: Jílek.

Slovácko - Vranje 4:4 (0:2)
Branky Slovácka: 55. Kadlec, 63. Diviš, 65. Sadílek, 88. Olšanský.
Slovácko: Nemrava - Olšanský, Šimko, Kadlec, Reinberk (46. Divíšek) - Sadílek, Hellebrand, (75. Zajíc), Havlík (30. Machalík) - Diviš, Chrisantus (60. Janošek), Rezek. Trenér: Svědík.

Slovácko - Randers 1:0 (0:0)
Branka: 53. Hofmann.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Franič, Divíšek (46. Reinberk) - Janošek (78. Sadílek), Daníček, Havlík (46. Machalík (75. Hellebrand), Navrátil, Zajíc (78. Chrisantus), Kalabiška. Trenér: Svědík.

Zlín - Nižnij Novgorod 1:2 (1:0)
Branky: 38. Poznar - 46. Sergejev, 80. Fomin.
Zlín: Dostál - Gajič, Buchta, Hnaníček - Bartošák, Podio, Jiráček, Džafič (60. Hronek, 62. Slaměna), Matejov (46. Holík) - Poznar, Železník (46. Vyhnal). Trenér: Pivarník.

Ostrava - Lvov 0:0 
Ostrava: Budinský - Celba, Šindelář (46. Procházka), Azackij, Breda (46. Granečný) - Bolf, Mešaninov, Kaloč, Jirásek - J. Šašinka, Diop. Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články