Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slavia v kritickou hodinu systémově chybovala, ale to je fotbal, říká Brabec

Zásadní střídání v ligovém čele nabídlo 1. kolo nadstavby. Slavia ve skupině o titul podlehla Hradci Králové 3:4 a klesla o dva body za vedoucí Plzeň. Proč k tomu došlo? Podle bývalého kapitána sešívaných Ericha Brabce je příčina hlavně v individuálních chybách, vysoké hře na riziko a ofenzivní síle soupeře. "Je to fotbal, prostě se to stane," odkazuje k minulému týdnu, kdy Sparta pro změnu odjížděla z Olomouce s dvougólovým přídělem bez odpovědi.

"Že má Hradec výbornou sezonu, signalizuje už jen to, že skončil šestý. Překvapili mě v ofenzivě - Vlkanova, Kubala, Vašulín. Byli fantastický. Hradec byl nepříjemný pro obranu Slavie a byl neskutečně efektivní. Dokázali si vytvořit velmi zajímavé situace, oceňuju tu hru hlavně do ofenzivy," chválí Brabec v rozhovoru pro ČT sport práci trenéra Miroslava Koubka.

Slavii se podle Brabce tentokrát vymstila hra na riziko. "Tak hrává hodně a podaří se jí to uhrát, jenže Hradec ukázal kvalitu. Nemyslím si, že to Slavia podcenila."

Stoperská dvojice ovšem nefungovala podle představ. "Kouč Trpišovský se rozhodl pro Kačarabu, protože očekával hodně nakopávaných balonů na Vašulína, nicméně nemyslím si, že by Kačaraba odehrál dobrý zápas. Byl v situacích o krok pozdě, ta souhra s Hovorkou nebyla dobrá, v defenzivě udělala Slavia moc chyb."

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Brabec očekává, že v létě bude o některé fotbalisty Votroků zájem. "V Hradci jsou zajímaví hráči. Vlkanova nebo Mejdr jsou žhavým zbožím podle zpráv, tak uvidíme, kdo po nich sáhne. Pokud se Hradci podaří udržet kádr, mohou hrát příští sezonu tak, jak se prezentovali letos, i když jsou v některých zápasech příliš agresivním týmem."

Viktoria doma o víkendu porazila Slovácko 3:1. Oba rivalové se za týden utkají v přímém souboji v Edenu, který může být v boji o titul klíčový.

"Proč je dnes Plzeň na čele? Protože nedostává tolik branek, dokázala vyhrát zápasy třeba o gól. Mezi Beauguelem a Chorým je výborná chemie, která funguje," je si vědom Brabec.

Slavia se naproti tomu podle něj dlouhodobě potýká se slabší formou některých svých ofenzivních hráčů.

"Protočila pět stoperů, možná šest. To je velký počet. V Plzni je ta sestava ustálená. Tam je zásadní rozdíl," myslí si trenér, který vedle Slavie kopal i za Spartu (a s oběma kluby má i titul), ale v lize prošel též Českými Budějovicemi, Drnovicemi, Libercem či Bohemians 1905. Tam naposledy dělal ještě na podzim asistenta Luďku Klusáčkovi.

Vývoji ligové nadstavby se věnuje nejnovější díl Fotbal fokus podcastu:

Už v sobotu ve skupině o titul Sparta porazila Ostravu 3:1 a z třetího místa ztrácí na druhou Slavii čtyři body, na Plzeň pak ještě o dva více.

"Sparta dala tři branky, bylo tam víc pohybu, kvalitnější řešení ve finální fázi. Oproti Olomouci zvládla oba poločasy dobře, na Sigmě ji to stálo výsledek. Je to fotbal, prostě se to stane. Momentální forma v tu hodinu tam nebyla a Spartu to stálo zápas. To stejně jsme teď viděli u Slavie. V kritickou hodinu tam byly systémové, individuální chyby a Slavia dostala čtyři góly od Hradce."

Nadstavba se obecně Brabcovi líbí. "Jsem pro, je daleko víc zápasů. Máme tady tábory, které jsou pro i proti, nicméně já to vítám. Teď to vypadá, že by se to mohlo zamotat jak nahoře o titul, tak i ve spodku tabulky. Karviná už je hodně odskočená o ta dvě barážová místa," dodává s tím, že v případě baráže a konkrétního umístění týmů ve 2. lize ale nicméně může jít o souboj neregulérní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články