Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Slavia už je druhá, Zmrhal ale krotí emoce. Ve hře o titul ještě nejsme, tvrdí

Praha – Jako skvělý tah se zatím ukazuje angažmá trenéra Jaroslava Šilhavého. Slavia pod ním neprohrála jediný ligový zápas a vyhrála všech šest posledních utkání. Hvězda týmu Jaromír Zmrhal, který rozhodl i o třech bodech proti Slovácku, ale brzdí euforii. Podle slávistického záložníka ještě sešívaní v boji o titul nejsou.

Slavící Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Ne, to určitě ne. Je za námi teprve asi třetina soutěže, ještě nás čeká hodně zápasů na to, abychom teď mluvili o titulu," řekl Zmrhal. "Pohled na tabulku je hezký, ale nesmíme usnout na vavřínech. Musíme dál takhle makat, jak makáme, a jezdit. Vyhrávat je hodně návykové, ale může přijít rychlý pád dolů," dodal třiadvacetiletý záložník.

Nedávný reprezentační nováček se rozstřílel a v posledních pěti kolech dal tři góly. V sobotu se prosadil v 56. minutě po přihrávce od Milana Škody. "Dostal jsem dobrý balon od Škoďáka, jedním dotykem jsem si to přebral. Podíval jsem se na gólmana a ten vyběhl. Pak už to bylo trochu na blind, buď ty nohy sevře, nebo ne," podotkl Zmrhal.

Jeho tým vyhrál v lize šestkrát po sobě, což se mu povedlo poprvé od mistrovské sezony 2008/09. "Jsme za to rádi, může nám díky té sérii narůst sebevědomí. Budeme si víc věřit. Ale musíme furt zůstat při zemi. Nikdo nám ty zápasy nevyhraje, jen my sami," nabádal Zmrhal.

Slavia po letech strádání atakuje nejvyšší příčky a na první místo ztrácí už jen dva body. "Jednou to tady bylo na začátku sezony, to už jsem tu byl. Byli jsme chvíli první a vidíte, jak ta sezona nakonec dopadla. Pak jsme skončili asi na desátém místě. Je těžké se dostat nahoru a pak může přijít rychlý pád dolů," uvedl Zmrhal.

V posledních zápasech začal nastupovat netradičně na pravém kraji zálohy. "Mám to na svou silnější levou nohu doprostřed. Má to svoje pro i proti. Trenér po nás chce, abychom si věřili, chodili do zakončení a zkoušeli to. Že mi to tam padlo, to je takový bonus," konstatoval Zmrhal.

Kouč Jaroslav Šilhavý podle něj vnesl do kabiny velmi pozitivní atmosféru. "Ten vliv je vidět i na výkonech. Věří nám, nutí nás do sebevědomí, do kombinační hry. Začínáme se sehrávat, tým má svou tvář. Jestli to bude takhle pokračovat, mohlo by to být na dobré cestě," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články