Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia ukončí fotbalový podzim s Baníkem, Dukla s Libercem

Praha – Poslední kolo podzimní části fotbalové soutěže načne v předehrávce duel Slavie s Baníkem. Sešívaní hodlají ukončit sérii tří porážek a vylepšit si jedenácté místo v tabulce, Baník pod novým trenérem Martinem Pulpitem chce vylepšit tristní venkovní sérii šesti nevyhraných utkání. I druhé utkání před víkendem se bude hrát v Praze, kde Dukla přivítá Liberec. Také obhájce titulu má co napravovat, protože nebodoval ve třech z posledních čtyř duelů.

Utkání v Edenu bude specifické pro slávistického útočníka Stanislava Vlčka, jenž se bude v šestatřiceti letech loučit s hráčskou kariérou. "Nejen kvůli Standovi bychom si všichni přáli, abychom ten zápas vyhráli a vítězství mohli věnovat právě jemu," přál si trenér Slavie Petr Rada. "Další bodové ztráty si už nemůžeme dovolit, věřím, že hráči přistoupí k utkání zodpovědně a s maximálním nasazením a koncentrací," doplnil Rada.

Jeho tým však Ostravu neporazil šestkrát za sebou, včetně srpnové remízy 2:2. Hosté proto cítí šanci na bodový zisk. "Slavia se momentálně nenachází v takové sportovní formě, abychom tam jeli předem poraženi," upozornil trenér čtrnáctého Baníku Martin Pulpit.

Ostravané sice pod jeho vedením vyhráli oba dva domácí zápasy, ale mimo Bazaly poslední tři zápasy prohráli a šestkrát v řadě nevyhráli. "Chceme zabodovat a dostat se na nebo za hranici patnácti bodů, která dává trošku větší klid pro práci v zimě," doplnil Pulpit, jenž by si přál i první udrženou nulu v sezoně.

Dukla i Liberec mají po polovině soutěže na kontě shodně 19 bodů. Zatímco dejvický celek na sedmé příčce je o jedinou pozici horší než na konci minulé nováčkovské sezony, pro mistrovský Slovan je aktuální deváté místo zklamáním.

V úvodním srpnovém duelu Severočeši dokázali dvakrát vyrovnat a nakonec díky hattricku Šurala doma porazili Duklu 3:2. Nejlepší liberecký střelec však bude na Julisce chybět kvůli čtyřem žlutým kartám. Vinou disciplinárního trestu nemohou nastoupit ani Vácha a Kušnír.

"Nejsme v úplně optimálním rozpoložení, budou nám chybět někteří potrestaní hráči a nad startem dalších visí otazník. Ale třeba se o to víc semkneme. Vítězství by pro nás bylo před zimní přestávkou povzbuzením," uvedl kouč Liberce Jaroslav Šilhavý, jehož svěřenci venku prohráli ve čtyřech z pěti posledních duelů.

Dukla si zase chce spravit chuť po dohrávce v Mladé Boleslavi, kde neuhlídala tři standardní situace a prohrála 0:3. "My máme z pondělí co napravovat, takže věřím, že to pojmeme jako velice důležitý zápas, který nám může přinést buď klidnou, nebo rušnou zimu," prohlásil trenér pražského týmu Luboš Kozel. Jeho mužstvo na podzim před svým publikem nebodovalo pouze s vedoucí Plzní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články