Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Slavia touží na Slovácku napravit duel s Libercem, Sparta chce proti Baníku odčinit pohár

Dvanácté kolo první ligy pokračuje zbylými třemi zápasy. Slavia potřebuje proti Slovácku napravit domácí prohru s Libercem, po které přišla o rekordní šňůru neporazitelnosti. Sparta se zase podruhé v řadě představí proti Ostravě, které má co vracet. Baník vyřadil Pražany v domácím poháru na penalty, o motivaci navíc tak bude postaráno. Jihlava se pokusí v Mladé Boleslavi přerušit sérii tří porážek v řadě. Přímý přenos utkání Slovácko–Slavia sledujte na programu ČT sport od 15:35.

Josef Hušbauer v utkání se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slavia minule podlehla doma Liberci 1:2 a utrpěla první ligovou porážku pod trenérem Jaroslavem Šilhavým a po rekordních 36 zápasech. Červenobílí zaostávají na druhém místě za první Plzní a vzdaluje se jim obhajoba titulu. Za týden se Pražané představí ve šlágru na půdě vedoucí Viktorie, ale předtím je v lize ještě čeká Slovácko.

"Nechci říkat, že je to hotové, ale Plzeň je v laufu, má kvalitní tým a těžko se to bude dohánět. Ale pokud je naděje, tak umírá poslední. Uvidíme za dvě kola, až budeme hrát tam. Nejprve ale musíme porazit Slovácko," uvedl Šilhavý.

Slavia vyhrála jediný z pěti venkovních zápasů této ligové sezony, ale na Slovácku třikrát za sebou zvítězila. Tým z Uherského Hradiště se výsledkově trápí, pod trenérem Michalem Kordulou z pěti kol uhrál jen dvě remízy, přesto věří, že může favorita zaskočit.

"Slavia má na naši ligu spoustu nadprůměrných hráčů a osobností. My ji ale chceme potrápit. Určitě nebudeme hrát 'zanďoura' s přehnaným důrazem na defenzivu, naopak se pokusíme prosadit aktivní hrou. Recept nám trochu ukázal v minulém kole výhrou v Edenu Liberec," řekl Kordula.

Zaskočí Baník pražskou Spartu také podruhé?

Sparta ve středu po penaltách vypadla v osmifinále domácího poháru s Ostravou a podtrhla tím nepovedený podzim. V ligové tabulce ztrácejí Letenští čtyři body na Slavii. V lize je znovu čeká Baník, který v nejvyšší soutěži doma porazili v pěti z posledních šesti duelů.

"Jsem zklamaný, že jsme vypadli z poháru, ale musíme rychle obrátit list. V lize ztrácíme čtyři body na druhé místo, musíme dosáhnout na kvalifikaci Ligy mistrů. S Baníkem hrajeme znovu a na to se musíme soustředit," uvedl italský kouč Sparty Andrea Stramaccioni. "Pro mužstvo je postup v poháru velká vzpruha, ale teď je to ligový zápas a bude o něčem jiném," řekl ostravský kouč Radim Kučera, jehož tým deset kol nevyhrál.

Jihlavu trápí defenziva, Boleslav se zvedá

Mladá Boleslav získala z posledních dvou duelů čtyři body a zlepšenou formu chce potvrdit proti trápící se Jihlavě. Vysočina třikrát v řadě padla, naposledy na domácí půdě s Bohemians 2:4. Jihlavští tak v jedenácti zápasech inkasovali už 24 branek. Středočeši naproti tomu vstřelili proti Teplicím a Zlínu dohromady sedm gólů, bilanci tak budou chtít proti pokulhávající jihlavské obraně potvrdit.

"Potřebujeme vylepšit bilanci nepovedeného podzimu a pokračovat ve vzestupu ligovou tabulkou. Ke třem bodům proti Jihlavě nás dovede jedině zodpověděný a zároveň bojovný výkon," uvedl trenér a generální sportovní manažer Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší.

Asistent trenéra Jihlavy Michal Zach poukázal ohledně otázky defenzivy na pohárový zápas proti Slavii. "Inspirací by pro nás měl být výkon, který jsme podali v prvním poločase v pohárovém utkání proti Slavii. Chceme být kompaktní a bezchybní v defenzivě a snažit se využít každou možnost a chybu soupeře k útoku a zakončení," dodal Zach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články