Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia tlačí přestupovou káru dál, šestou posilou je Tecl

Praha – Slavia dále pokračuje v přestupové aktivitě. Druhý tým české ligy posílil v zimě už šestý hráč – do Edenu přichází z Jablonce bývalý útočník Plzně a Jihlavy Stanislav Tecl. Šestadvacetiletý forvard, který už ve Slavii působil před sedmi lety na hostování, podepsal se sešívaným klubem smlouvu na tři roky.

Stanislav Tecl se představil v Edenu
zdroj: SK Slavia Praha

"Bylo to hrozně rychlé. V pondělí jsem se o přestupu dozvěděl a hned jsme se domluvili," uvedl Tecl. "Vracím se po sedmi letech. Za tu dobu jsem něco prošel a teď je na mně, abych to ve Slavii zúročil. Přicházím s nejvyššími ambicemi, sezona je skvěle rozehraná. Máme ty nejvyšší cíle," dodal.

Tecl je odchovancem Jihlavy a v Edenu krátce hostoval na jaře 2010, kdy zasáhl do čtyř zápasů. Poté se vrátil na Vysočinu a před čtyřmi lety zamířil do Plzně, s kterou získal dva tituly. 

Z Viktorie předloni v červnu zamířil do Jablonce, kde se potkal se současným koučem červenobílých Jaroslavem Šilhavým. "Standu znám velmi dobře a do týmu jsem si ho přál," prohlásil Šilhavý. "Je to velmi kvalitní a charakterní hráč se zkušenostmi z evropských pohárů. Jsem přesvědčen, že do kabiny zapadne bez problémů a na hřišti se mu bude dařit," přidal pětapadesátiletý trenér.

V první lize má Tecl na kontě 38 gólů ve 110 zápasech. Do sezony se dvojnásobný český reprezentant kvůli zdravotním potížím zapojil až v sedmém kole a v osmi duelech nastřílel čtyři branky.

Pro Slavii je Tecl šestou zimní posilou. Celek z Edenu už angažoval záložníky Jana Sýkoru, Marka Alvira, obránce Michaela Lüftnera s Perem-Egilem Floem a brankáře Přemysla Kováře. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články