Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Slavia stoupá tabulkou, tři body získala i ve Zlíně

Zlín - Stoprocentní domácí forma zlínských fotbalistů je u konce. Svěřenci trenéra Páníka podlehli Slavii Praha 0:2, o vítězství rozhodli v druhém poločase Levan Kenija a Tomáš Souček. Sešívaní tak potvrdili výbornou formu, v posledních čtyřech utkáních neprohráli a vybojovali v nich deset bodů.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oba celky vstoupily do zápasu s opatrnou hrou a dlouho se čekalo na první šanci. Ve 30. minutě už musel hostující brankář Berkovec zasahovat. Živulič postupoval proti otevřené obraně Slavie, na levé straně našel rozběhnutého Bartolomeua, který tvrdou střelou gólmana nepřekonal. Poté se Berkovec vyznamenal po rohovém kopu při hlavičce Živuliče.

Zlín poté mohl udeřit z rychlého brejku, když Živulič vysunul na pravém kraji Vukadinoviče, jenž ještě hledal Poznara před brankou, ale obrana Slavie zasáhla včas. Pražané si v závěru poločasu vytvořili optický tlak, ale k zakončení se nedostali.

Mnohem lépe se hostům vedlo po přestávce. Střelu Jablonského dokázal ve 48. minutě Kenija usměrnit na zadní tyč, kam Holý nedosáhl. Zlínští se ihned snažili reagovat, ale průniky po křídlech úspěch nenesly, navíc z rychlých protiakcí hrozili hosté. Voltr měl dostatek prostoru za šestnáckou, ale střelu nedokázal usměrnit.

V 62. minutě už Slavia vedla o dvě branky. Na centr Jablonského si do šestnáctky naběhl Souček, který se protlačil k míči a hlavou jej uklidil do zlínské sítě. Domácí se nadále snažili alespoň o snížení, ale bez úspěchu. Holíkova rána zpoza šestnáctky Berkovcovi potíže nenadělala a Železníkův centr volného Poznara nenašel.

Slavie se nesoustředila po druhé brance pouze na obranu a střídající Bazal vystrašil zlínského brankáře. Na druhé straně mohl snížit Poznar, který v rozhodující chvíli nedokázal přesně zamířit. Lépe si na hranici vápna počínal Železník, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Berkovec na roh. Po něm pálil Jordan, ale i jeho střelu Berkovec zlikvidoval. Zlín tak poprvé na domácím hřišti nezvítězil, navíc ani nebodoval.

Fastav Zlín - Slavia Praha 0:2 (0:0)

Branky: 48. Kenija, 62. Souček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 5687.

Zlín: Holý - Pazdera (81. Jordan), Jugas, Hájek, Hubáček - Bartolomeu (66. Kopečný), Janíček (70. Holík), Živulič, V. Vukadinović - Poznar, Železník. Trenér: Páník.
Slavia: Berkovec - Mikula (82. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenija (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90. Piták), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml. 

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Slavia je silné mužstvo. Vysoko nás napadali a nenechali nás rozehrát, museli jsme nakopávat míče. Pokryli nám kraje, což byl problém. Hra neměla plynulost a mohli jsme se prosadit jen z rychlých protiútoků, které když jsme si vypracovali, tak jsme je nedokázali řešit. Pro nás je to jedno utkání z řady. Slavii nepovažuju za tým, který by měl hrát o sestup. Viděl jsem je hrát v Brně, a to byl dnes úplně jiný tým. Pro nás to bylo hloupé utkání, protože kdybychom hráli do půlnoci, tak ten gól nedáme. Body jsme nějaké udělali a teď jsme na nule. Musíme se nachystat na pohár. V sobotu nás čeká místní derby, kam pojedeme bojovat."
Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Věděli jsme, co nás čeká. Zlín doma všechno vyhrál a hraje velice dobře. Je to kompaktní mužstvo, které hraje zodpovědně. Chtěli jsme hrát kombinačně, což se nám dařilo a dali jsme po kombinacích obě branky. Domácí chtěli hrát na brejky. Je to cenné vítězství. Drželi jsme balón na zemi, což nám pomohlo. Měli jsme velice těžké soupeře na úvod soutěže, ale musíme ten výkon potvrdit i v dalších zápasech. V dalším kole nás čeká derby a v týdnu těžký pohár. Stopeři nám hráli výborně až na jednu malou chybu, a dá se říct, že nám ten zápas vyhráli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články