Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia startuje novou éru proti Brnu, Sparta hraje v neoblíbeném Zlíně

Praha – Na pěti stadionech pokračuje první jarní kolo fotbalové ligy. Druhá Sparta začne jaro ve Zlíně, kde jí půjde nejen o body, ale také o pozitivní naladění před soubojem s Krasnodarem v Evropské lize. Posílená Slavia se představí natěšeným fanouškům doma v Edenu proti Brnu, které s červenobílými posledních pět zápasů neprohrálo. Přímý přenos utkání Slavia - Brno sledujte od 17:55 na ČT sport.

Josef Hušbauer v dresu Slavie
zdroj: ČTK

Tahákem 17. kola je především premiéra "nové" Slavie. Výrazně posílený tým chce hned v úvodu jara předvést svou sílu. "Chceme vyhrát a získat doma tři body. Máme nějaké cíle a Brno je těsně za námi, takže nechceme, aby se dostalo na dohled," řekl trenér Dušan Uhrin mladší.

Zlín patří dlouhodobě k méně oblíbeným destinacím Sparty. Z posledních osmi zápasů tam vyhrála jediný. Teď ji navíc přivítá tým, který chce dokázat, že vydařený podzim a šesté místo v tabulce není náhoda.

"Chceme dokázat, že zvládneme poměřit síly i s takovým velkoklubem. Věřím, že Sparta nezažije nikde na českých hřištích takový tlak jako na našem stadionu. Bilance vzájemných zápasů ve Zlíně, kde Sparta z deseti utkání dokázala jen dvakrát vyhrát, je úžasná. Rádi bychom na ni navázali," řekl zlínský trenér Bohumil Páník.

Sparta však mocně touží po titulu, a tak nebere nic jiného než tři body. "Zlín je doma hodně silný a musíme se dobře připravit. Když ale mluvíme o tom, že se chceme porvat o první místo, tak si nemůžeme vybírat soupeře a musíme v prvním zápase jara uspět," uvedl trenér Zdeněk Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

O reparát za nepovedený podzim se bude snažit Jablonec, který pod vedením nového trenéra Zdenka Frťaly přivítá Jihlavu. Také Vysočina během zimy změnila kouče a přivedla Michala Hippa, takže půjde o souboj slovenských trenérů. "Jsme si vědomi, že domácí zápasy z pohledu bodového zisku byly na podzim zklamáním. Chceme ten zápas zvládnout a ukázat, že body se ze Střelnice vozit bez boje rozhodně nebudou," prohlásil Frťala.

Hned první jarní kolo přinese i důležitý záchranářský souboj. Předposlední Olomouc přivítá Bohemians, na které ztrácí jediný bod. "Uvědomujeme si, že zápas je velmi důležitý, nicméně nerozhodne o sestupu. Nechci si dělat alibi, protože do něj půjdeme s jednoznačným cílem získat tři body, ale hlavně bychom si neměli dovolit prohrát," řekl olomoucký trenér Václav Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články