Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia srazila Plzeň hned v úvodu a odložila sparťanské oslavy

Čekání na mistra fotbalové ligy nekončí. Sparťané se na předčasné oslavy těšili marně, protože druhá Slavia na svém stadionu porazila třetí Plzeň góly Zmrzlého a Oscara z úvodu zápasu a pojistkou Jurečky v nastaveném čase 3:0. Její šance na ligový triumf tak dvě kola před koncem soutěže ještě stále žije, ale na svého velkého rivala ztrácí čtyři body.

Masopusta se snaží zastavit Mosquera
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slávisté, kteří s Viktorií předchozí dva zápasy prohráli, si šli za výhrou hned od úvodního hvizdu. Z převahy se rychle zrodily dva góly – nejdříve se ve 4. minutě trefil Zmrzlý a hned o dalších pět minut později posunul skóre střelou z dálky Oscar.

"Na začátku to byla Oscar show, dvěma kousky nás dostal do zápasu. Do téhle doby jsme v této sezoně ještě nevyhráli ani jeden velký zápas. Dařilo se nám dostupovat soupeře a dobře pracovat s dlouhými míči," konstatoval trenér Trpišovský pro ČTK.

Jeho protějšek Miroslav Koubek to viděl následovně: "Začali jsme dobře, ale potom jsme propadli na pravé straně, udělali jsme chybu a soupeř toho využil. Oskar byl skvělý, naprosto rozdílový hráč v tomto zápase," konstatoval.

I poté pražský celek v boji o naději tahal za delší konec a soupeř, který už se v tabulce nemůže posunout ani nahoru, ani dolů, už se soustředí hlavně na finále tuzemského poháru, o nějž se utká se Spartou.

Aktivní hra Slavie bavila fanoušky na zaplněném stadionu, ale i když si svěřenci trenéra Trpišovského vytvářeli šance a jejich střel směrem na branku Plzně utěšeně přibývalo, gólman Jedlička, který na podzim udržel osmkrát nulu, už inkasoval jen jednou.

To Jurečka v nastaveném čase přelstil Dweha a zblízka pečetil skóre. Tato branka byla už jeho sedmnáctá v sezoně a je už jen gól za vedoucím střelcem soutěže, kterým je plzeňský Šulc.

To Staněk v brance Slavie moc práce neměl. Až v závěru potvrdil svoje kvality, když se musel hodně natáhnout po gólové střele svého bývalého spoluhráče Kalvacha, ale čisté konto udržel. 

"Dokázali jsme být nebezpeční. V titul věřím. Dokud je sebemenší šance, musíme udělat maximum. Ve fotbale je možné cokoliv," tvrdí kouč Slavie. Koubek uznal zaslouženou výhru soupeře. "Slavia vyhrála zaslouženě, byla lepší, o tom není pochyb. Takováhle konfrontace byla pro nás před finále poháru dobrá, takový výkon by za týden nestačil."

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy – skupina o titul:

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)

Branky: 5. Zmrzlý, 10. Oscar, 90.+8 Jurečka. Rozhodčí: Rouček – Hájek, Kubr – Petřík (video). ŽK: Hejda, Havel (oba Plzeň). Diváci: 17 895.

Slavia: Staněk – Masopust, Ogbu, Zima – Douděra (90. Wallem), Ševčík (90. Zafeiris), Oscar, Zmrzlý – Schranz (73. Jurásek), Provod (74. Jurečka) – Chytil (80. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Dweh – Cadu (68. Havel), Červ (63. Traoré), Kalvach, Souaré – Šulc (78. Jirka), Mosquera (63. Vydra) – Chorý. Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články