Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia si poradila s Krasnodarem, Plzeň s Kišiněvem

Praha – Cenný skalp si připsali fotbalisté pražské Slavie. Ti ve druhém utkání na herním soustředění ve Španělsku porazili čtvrtý celek ruské ligy a účastníka jarní fáze Evropské ligy Krasnodar 2:1. Vítěznou branku si připsal Simon Deli, jenž nastoupil v přípravě poprvé po návratu z afrického šampionátu. Dařilo se i mistrovi a lídrovi české ligy Plzni, která rozstřílela moldavský celek Dacia Kišiněv 4:1.

Útočník Stanislav Tecl v dresu Slavie
zdroj: ČTK

Do sestavy Slavie se vedle Deliho vrátili i marodi z minulých dnů. Pražanům výborně vyšel úvod utkání a už v páté minutě otevřel skóre přízemní střelou kanonýr Milan Škoda. V 17. minutě přišla Deliho chvíle, stoper z Pobřeží slonoviny si naskočil na Hušbauerův centr a hlavou zvýšil.

Čtyři minuty před pauzou Krasnodar snížil, když Granqvist proměnil penaltu. Slávisté už ale výhru udrželi a spravili si chuť po prohře 1:2 v úvodním duelu herního soustředění s Osijekem, což byla jejich první porážka pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého.

"Výhra nás těší, protože Krasnodar je silný soupeř. Myslím si, že i náš výkon byl diametrálně odlišný od utkání s Osijekem. Hráli jsme mnohem lépe," řekl pro slávistické stránky Šilhavý. "Proti Osijeku jsme sice odehráli dobré pasáže, ale tentokrát to bylo komplexnější jak v první, tak ve druhé půli. Měli jsme tam i další šance, mohli jsme dát více gólů, ale jsme spokojeni. Je potěšující, že se nám daří využívat standardní situace," dodal trenér Slavie. 

Plzeň proti čtvrtému týmu moldavské ligy udeřila jen o minutu později než Slavia, přízemní střelou se prosadil Milan Petržela. V 56. minutě zvýšila zimní posila stoper Tomáš Hájek, který dorazil míč do sítě a připsal si první trefu v dresu Viktorie. Na 3:0 upravil jeho bývalý zlínský spoluhráč Tomáš Poznar a po soupeřově snížení pak přidal ještě čtvrtou trefu Jakub Hromada.

Plzeň tak v rámci zimní přípravy udržela neporazitelnost. Na druhém soustředění ve Španělsku předtím remizovala s CSKA Moskva 0:0 a ve středu ji čeká souboj s dánským Odense.

"Utkání ovlivnil extrémní vítr, který fotbalu nikdy neprospívá. My jsme se tomu ale dokázali přizpůsobit a vytvořili jsme si hodně šancí, ze kterých jsme dali čtyři branky. Opět jsme navíc dobře prostřídali sestavu," řekl plzeňský trenér Roman Pivarník. "Herní posun byl znát, ale soupeř neměl takovou kvalitu jako CSKA Moskva. Ale ty prvky, které tam chceme dávat, tam byly," dodal. 

Skalp předního ruského klubu si připsala i pražská Dukla, která v Turecku porazila Těrek Groznyj 3:2. Teplice pak na závěr soustředění na Kypru zdolaly druhý tým bulharské ligy Levski Sofia krásným gólem Štěpána Vachouška z poslední minuty. 

Slavia Praha - FK Krasnodar 2:1 (2:1) Branky: 5. Škoda, 17. Deli - 41. Granquist z pen.Sestava Slavie: Kovář - Bořil (46. Frydrych), Lüftner, Deli (62. Bílek), Flo - Souček (46. Ščuk) - Mingazov (46. Tecl), Hušbauer, Barák (62. Alvir), Zmrhal (46. Sýkora) - Škoda (46. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.

Dukla Praha - Těrek Groznyj 3:2 (0:0)
Branky: 64. Holenda, 81. Olayinka, 84. Hanousek z pen. - 70. Grozav, 87. Kuzjajev.
Sestava Dukly: Hruška - Kušnír (74. Olayinka), Šimůnek (46. Štetina), Smejkal, Podaný (58. Preisler) - Hanousek, Tetour (46. Bezpalec), Brejcha (67. Edmond) - Miloševič, Holenda (79. Mustedanagič), Juroška (87. Douděra). Trenér: Hynek.

FC Hradec Králové - Zrinjski Mostar 1:3 (1:0)
Branky: 12. Žondra - 46. a 60. Kajkut, 73. Mrkaič.
Sestava Hradce: Lindr - M. Černý, Bederka, Nosek, Mudra - Martan, P. Černý, Janoušek, Trubač - Pázler, Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Viktoria Plzeň - Dacia Kišiněv 4:1 (1:0)
Branky: 6. Petržela, 56. Hájek, 64. Poznar, 70. Hromada - 66. Kablaš.
Sestava Plzně: Sváček - Matějů (64. Řezník), Hubník (46. Hejda), Hájek, Janža (60. Limberský) - Petržela (60. Kopic), Hlavatý (64. Hromada), Hrošovský (84. Pihrt), Zeman (60. Kovařík) - Ivanschitz (64. Hořava) - Bakoš (60. Poznar). Trenér: Pivarník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články