Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia se poločas trápila, nakonec ale Příbram přehrála 3:0

Praha – Fotbalisté Slavie se dočkali první ligové výhry v sezoně, když na domácí půdě přehráli poslední Příbram 3:0. Skóre otevřel na konci první půle Muris Mešanovič, v 65. minutě přidal druhý gól Milan Škoda a v nastavení se prosadil i Josef Hušbauer. Pražané zdolali v Edenu Příbram už podeváté za sebou. Hosté stále čekají na první bod i gól v novém ligovém ročníku.

Sport
zdroj: ČT4

Slávistický trenér Uhrin udělal po čtvrteční prohře 0:3 v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy s Anderlechtem hned sedm změn v základní sestavě. Ta nejvýraznější nastala mezi tyčemi, kde Pavlenku nahradil Berkovec, který chytal poprvé od úvodního zápasu této sezony na půdě Levadie Tallinn.

Pražanům se v úvodu příliš nedařilo a první zajímavější možnost měli až ve 22. minutě, kdy po rohu hlavičkoval nad Škoda. Chvíli nato střílel těsně nad Souček. Jinak ale byly k vidění nepřesnosti a Příbram, která v úterý vypadla v domácím poháru s Litoměřickem, vážněji nehrozila vůbec.

Trápící se Slavii pomohl gól do šatny v poslední minutě úvodní půle. Zmrhalův centr poslal z první do tyče Škoda a odražený balon vrátil hlavou do sítě Mešanovič, který v minulém domácím ligovém utkání se Zlínem zajistil brankou v nastavení remízu.

Slávistický kotel se na druhou půli přesunul na jižní tribunu, kam po změně stran útočili domácí, a Pražané mohli brzy vedení navýšit. Nejprve v 53. minutě hlavičkoval těsně vedle Mešanovič, poté pálil z úhlu do horní části břevna Zmrhal a po hodině hry v poslední chvíli zablokoval Chaluš v šanci aktivního Mešanoviče.

Červenobílí trvalou převahu po přestávce zužitkovali v 65. minutě. Hušbauer našel mezi obránci Škodu a ten prostřelil Hrušku. Domácí kanonýr se dočkal první trefy od odvety 2. předkola Evropské ligy s Tallinnem.

Až v 70. minutě měla větší šanci i Příbram, ale střídající Pilík zamířil těsně mimo. Ve druhé minutě nastavení naopak přidali třetí gól domácí, když zdálky napřáhl Hušbauer a chybující Hruška propustil míč do sítě.

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)

Branky: 45. Mešanovič, 65. Škoda, 90.+2 Hušbauer. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vysloužil. ŽK: Frydrych, Hušbauer - Trapp, Divíšek. Diváci: 5043.

Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Souček - Mihalík, Hušbauer, Zmrhal (90. Mingazov) - Mešanovič (89. Van Kessel), Škoda (66. Barák). Trenér: Uhrin ml.

Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Jiránek, Ferrara (74. Brandner) - Krameš, Trapp (68. Mahmutovič) - Peltier (57. Pilík), Rezek, Divíšek - Majtán. Trenér: Pulpit.

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Konečně jsme po dlouhé době vyhráli, je to pro nás strašně důležité. Myslím, že jsme pro to udělali všechno, celý zápas jsme v podstatě kontrolovali hru. První půle byla těžká, protože hlavně obrana, která hrála před třemi dny, se potřebovala rozběhat. V lize jsme první poločasy prospali, dneska už jsem si myslel, že branku nedáme, ale dali jsme ve 45. minutě. Zvládli jsme to, 3:0 je dobrý výsledek. Mohli jsme dát samozřejmě víc gólů. Líbilo se mi, že jsme bojovali od začátku až do konce. Ve čtvrtek mi připadalo, že jsme se tomu utkání zbytečně odevzdali. Minule jsem také vyměnil gólmany, když se Berkovcovi nedařilo. Pavlenka neměl štěstí, dostávali jsme z mála střel hodně gólů."

Martin Pulpit (trenér Příbrami): "Výsledek ovlivnila poslední minuta prvního poločasu, kdy jsme opět individuální chybou pustili soupeře do vedení. Mužstvo se domnívá, že druhé brance předcházel ofsajd, já nevím, protože jsem byl na druhé straně hřiště. A třetí branku, to jste viděli sami. Je to škoda, dneska bylo na lepší výsledek. Mužstvu nemůžu za celý zápas vytknout, že by tam bylo málo zaujetí, nasazení, bojovnosti. Nemůžu mu nic vytknout ani v tréninku. Ale bohužel je v určité přestavbě a tu kvalitu soupeřů, kteří nás čekali v prvních kolech, jen poctivým tréninkem asi nahradit nelze. Je to dlouhodobý proces, nazval bych to, že je Příbram v roce nula. Trénuju mužstvo, které vyhrálo jedno soutěžní utkání z osmnácti, to není náhoda. Může se stát, že už jsem odvolaný, že nejsem trenérem Příbrami, to patří k téhle štaci. Zachránili jsme se, hlavní úkol své mise jsem splnil. Veškerou odpovědnost vždy beru na sebe. Věděl jsem, že to bude těžká štace. Udělal jsem maximum."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články