Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Slavia se na novém pardubickém stadionu trápila, ale bere tři body. Baník zostudil Teplice

Úlohu favoritů sice fotbalisté Slavie v 18. kole splnili, ale na "povinné" vítězství se v Pardubicích pořádně nadřeli. Poslední tým nejvyšší soutěže nakonec porazili 2:0 a zvýšili náskok v čele před Plzní, která má nedělní zápas v Brně k dobru. Venku loupil také Baník, jenž zesměšnil Teplice pěti brankami. V utkáních Jablonec – Zlín a Slovácko – Olomouc došlo k remíze.

Mick van Buren ze Slavie střílí na branku Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Sympatický výkon Pardubic na Slavii nestačil

Pražané bodovali v nejvyšší soutěži naplno posedmé v řadě a neúplnou tabulku vedou o čtyři body před obhájcem titulu Plzní. "Perníkáři" naopak nevyhráli počtvrté za sebou a zůstali poslední s tříbodovou ztrátou na předposlední Zlín.

Favoritovi nicméně několikrát ukázali, že je jejich forma na vzestupu. Ve 3. minutě brankář hostů Kolář vyrazil Chlumeckého hlavičku po rohovém kopu, o chvíli později pak Kostkovu přízemní střelu. V 16. minutě ale zahrál Kostka po rohu Slavie ve vápně rukou a sudí Machálek po zásahu VARu nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Jurečka. 

Krátce po přestávce Hlavatý z rohu vápna nastřelil tyč. V 66. minutě jeho spoluhráč Janošek vypálil z šestnáctky nad. Krátce nato Hlavatý přihrál do vápna střídajícímu Limovi, jenž z bezprostřední blízkosti gólmana Koláře nepřekonal.

V poslední minutě uviděl po protestech druhou žlutou kartu v utkání hostující Ousou a byl ve 36. utkání v české lize vyloučen už potřetí. Hosté však navzdory oslabení přidali pojistku. Střídající Tecl po rychlém přečíslení přihrál Olayinkovi a nigerijský křídelník šestým zásahem v ligovém ročníku zpečetil skóre. 

FK Pardubice - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 19. Jurečka z pen., 90.+6 Olayinka. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Šimek - Ousou, Lingr, Santos, Douděra. ČK: 90. Ousou. Diváci: 4620 (vyprodáno). 

Pardubice: Nita - Kostka (64. Mareš), Hranáč, Chlumecký, Rosa (46. Helešic) - Vacek (78. Šimek) - Pikul (58. Krobot), Janošek, Hlavatý, Tischler - Černý (58. Lima). Trenér: Kováč.

Slavia: Kolář - Douděra, Ousou, Santos, D. Jurásek - Hromada (68. Pech), Ševčík (56. M. Jurásek) - Jurečka (56. Hronek), Lingr (56. Provod), Olayinka - Van Buren (83. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Zlín v Jablonci dohrával v deseti a byl rád za bod

O zlaté body se hrálo v Jablonci. Ten je třetí od konce tabulky a po debaklu na Slavii potřeboval s předposledním Zlínem bodovat.

Severočeši měli víc ze hry, snažili se i být nebezpeční, ale skóroval soupeř. Toho poslal do vedení Čanturišvili šťastnou, ale přesnou přízemní střelou, která prošla mezi hráči pokutovým územím k levé tyči jablonecké svatyně.

Gruzínský záložník byl i u druhého gólu, když zakončil protiútok centrem na hlavu Filla. Jenže Považanec brzy vrátil Jablonci gólem na 1:2 naději na body. Půlhodiny před koncem byl navíc vyloučen zlínský kapitán Kozák, který přehnal důraz a po druhé kartě viděl červenou. To potrestal opět Považanec, jehož střelu v 72. minutě tečoval do vlastní branky Didiba.

FK Jablonec – Trinity Zlín 2:2 (0:1)

Branky: 58. Považanec, 72. vlastní Didiba - 20. Čanturišvili, 52. Fillo. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Kotalík - Kocourek (video). ŽK: Šulc, Jovovič - Reiter, Kozák, Simerský, Balaj. ČK: 63. Kozák. Diváci: 731.

Jablonec: Surovčík - Surzyn, Martinec, Král, Polidar (55. Černák) - Kratochvíl (44. Hübschman), Považanec - Šulc, Chramosta (82. Ikaunieks), Jovovič - Sejk. Trenér: Horejš.

Zlín: Rakovan - Reiter (57. Janetzký), Simerský, Procházka, Bartošák - Hlinka, Didiba - Fillo (69. Vukadinovič), Fantiš (90. Balaj), Čanturišvili - Kozák. Trenér: Vrba.

Baník zničil Teplice a potvrdil sebevědomí

Baník přijel do Teplic po remíze ve Zlíně opět bodovat, ale to chtěl i tým trenéra Jarošíka.

Domácí začali dobře, snažili se kombinovat, měli víc ze hry, ale Ostravané byli nebezpečnější. To se ovšem projevilo až po poločase, když se nejdříve trefil Klíma, který asistoval i u druhého gólu, jejž přidal Cadu.

Další úder pak zasadil Teplicím v závěru zápasu Kaloč, čtvrtý přidal Boula a definitivní K.O. obstaral v nastaveném čase Lischka.

FK Teplice – Baník Ostrava 0:5 (0:0)

Branky: 51. Klíma, 64. Cadu, 79. Kaloč, 83. Boula, 90.+3 Lischka. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček - Orel (video). ŽK: Juroška (Ostrava). Diváci: 2563.

Teplice: Grigar - Hyčka, Knapík (77. Chaloupek), Mičevič, Hybš (70. Radosta) - Urbanec, Kučera, Mareček (84. Čičovský), Kodad (84. Procházka) - Vachoušek (70. Sy), Trubač. Trenér: Jarošík.

Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Šehič - Kaloč - Cadu (87. Jaroň), Miškovič (69. Boula), Buchta (39. Kuzmanovič), Plavšič (87. Šín) - Klíma (69. Tijani). Trenér: Hapal.

V Uherském Hradišti se na střelce čekalo marně

Na stadionu Slovácka se hrálo o místa za silnou trojkou ligy. A oba celky, které v úvodním jarním kole před týdnem remizovaly, si připsaly opět po bodu.

V prvním poločase sice olomoucký Chytil rozvlnil síť v domácí brance, ale video ukázalo, že pravidla byla porušena a trefa neplatila. Dělba bodů je nakonec zaslouženým rozřešením.

1. FC Slovácko – Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Klíma - Ratajová, Vyhnanovský - Adámková (video). ŽK: Brandner, Svědík (trenér, oba Slovácko) Diváci: 2812.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Brandner (57. Šašinka), Trávník (57. Kim sung-pin), Holzer (82. Duskí) - Mihálik (82. Kohút). Trenér: Svědík.

Olomouc: Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil - Zifčák, Breite, Ventúra (90.+1 Greššák), Zmrzlý - Navrátil (62. Fortelný) - Růsek (82. Matoušek), Chytil (90.+1 Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články