Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Slavia s Podbrezovou rozhodla po přestávce, Liberec vyprášil Debrecín a Plzeň padla s Karabachem

Třetí zápas, třetí výhra. To je bilance fotbalistů Slavie na soustředění v Rakousku. Naposledy slávisté porazili Podbrezovou, s níž museli otáčet výsledek ve druhém poločase a zvítězili 4:2. Pražský celek čeká před startem sezony ještě sobotní generálka proti dalšímu slovenskému týmu Žilině.V Rakousku hrály i další dva české týmy: Liberec zvítězil nad maďarským Debrecínem jasně 4:0 a Viktoria Plzeň podlehla Karabachu 1:2.

Slavia – Podbrezová
zdroj: slavia.cz

Slavii poslal do vedení z brejku Wallem, Podbrezová ale před koncem poločasu po Chaloupkově vlastním gólu a Juritkově trefě skóre otočila.

V 52. minutě znovu vyrovnal hlavou po rohu Van Buren, v 64. minutě přidal další zásah sedmnáctiletý záložník Dominik Pech a pojistku přidal v závěru z dorážky Botos. Řecký záložník se po letním přestupu prosadil v "sešívaném" dresu už podruhé.

Stoprocentní bilanci na soustředění v Rakousku udržel i Liberec, který výhrou 4:0 nad Debrecínem navázal na triumf s Kluží. V prvním poločase skóroval Icha a po změně stran zvýšili z penalty Frýdek a dvěma brankami slovenský záložník Dulay. Slovan se před návratem do Česka utká v pátek s maďarským týmem Puskás Akadémia.

Plzeň zvládla všechny čtyři dosavadní přípravné zápasy s celkovým skóre 17:1, na ázerbájdžánské šampiony ale nestačila. O výhře Karabachu rozhodl dvěma góly v první půli Andrade, Západočeši pouze snížili zásluhou Kabonga. Viktoria zakončí soustředění v pátek proti FC Kodaň.

Přípravné utkání v Rohrbachu (Rakousko):

Slavia Praha – Podbrezová 4:2 (1:2)

Branky: 7. Wallem, 52. Van Buren, 64. Dominik Pech, 89. Botos – 43. vlastní Chaloupek, 45. Juritka.

Sestava Slavie: Mandous – Konečný (65. Vlček), Chaloupek (46. Halinský), Bořil – Tomič (46. Trédl), Bužek (46. Dominik Pech), Prebsl, Zmrzlý (46. Diouf) – Jurečka (46. Vorlický), Fila (46. van Buren), Wallem (46. Botos) Trenér: Trpišovský.

Slovan Liberec – Debrecín 4:0 (1:0)

Branky: 64. a 70. Dulay, 30. Icha, 50. Frýdek z pen.

Sestava Liberce: Bačkovský (46. Hasalík) – Plechatý (64. Lehoczki), Ševínský (64. Strnad), Mikula (46. Purzitidis) – Koželuh (64. Nyarko), Icha (64. Kop), Varfolomejev (64. Polyák), Ghali (64. Preisler) – Hlavatý (64. Dulay), Letenay (64. Kok), Višinský (46. Frýdek). Trenér: Kováč.

Viktoria Plzeň – Karabach 1:2 (0:2)

Branky: 49. Kabongo - 22. a 44. Andrade.

Sestava Plzně:

I. poločas: Wiegele – Míka, Dweh, Jemelka – Cadu, Kalvach, Šulc, Panoš – Jirka, Vydra – Vašulín. II. poločas: Tvrdoň – Míka, Séne, Havel – Kopic, Červ, Sojka, Mosquera – Kabongo, Slončík – Ricardinho. Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články