Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Slavia pouze remizovala s Jabloncem 0:0

Praha  Slavia se odlepila od posledního nesestupového místa Gambrinus ligy, když získala bod za bezgólovou remízu s Jabloncem. Na poslední dva týmy nejvyšší fotbalové soutěže tak má nyní náskok pěti bodů a dostala se na jedenácté místo.

Utkání Slavia–Jablonec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Před těžkými zápasy, které nás teď čekají, by pro psychiku bylo lepší získat tři body. Měli jsme na víc než bod," řekl slávistický záložník Jaromír Zmrhal. "Sparta má výbornou formu, ale strach nemáme. Na předchozí výsledky nesmíme myslet. Je to velká výzva," doplnil Pastoor, který z pěti kol uhrál se Slavií jednu výhru, remízu a třikrát prohrál.

Slávisté mají na marodce šest hráčů včetně exjabloneckého Pitáka, a tak musel trenér Pastoor v sestavě hodně improvizovat. Na levý kraj obrany se postavil Nitrianský, před ním operoval Vyhnal, který předtím v této ligové sezoně odehrál jen minutu v Teplicích. Dnes vydržel na trávníku o třináct minut déle, než se zranil a přepustil místo střídajícímu Boudjemaovi. Uzdravený francouzský záložník nastoupil poprvé od 20. kola a hru domácích rozhýbal.

Ještě předtím ale zahrozil Jablonec. Kopic táhl v 19. minutě rychlý brejk, dostal se až k zakončení, ale brankář Černý jeho střelu vyrazil. Za sedm minut mohli otevřít skóre domácí. Boudjemaa vysunul Juhara, který se snažil obstřelit brankáře Valeše, bývalého slávistu, radost mu ale zkazila tyč. Následnou dorážku poslal Zmrhal nad. "Bohužel jsem největší šanci nedal. Rychle se to odrazilo, měl jsem to asi brát nártem," řekl Zmrhal.

Další šance už první půle nepřinesla, vzruch tak způsobilo hlavně krátké přerušení utkání po nadávkách na adresu šéfa jabloneckého klubu a předsedy asociace Miroslava Pelty. Slávistům pak zatrnulo, když se k zemi skácel Neves, po ošetření ale mohl pokračovat. "Ukázal bojového ducha. Mysleli jsme si, že ho odvezou na hřbitov. Já ani doktoři jsme nechtěli riskovat jeho zdraví, ale pro něj neexistovala žádná diskuze. Chtěl se vrátit do hry," řekl Pastoor.

Na startu druhé půle se Pražané pokusili o tlak, žádnou velkou šanci si ale nevytvořili. Škodovu hlavičku chytl Valeš. Jablonec přidal a hrozil díky nebezpečným brejkům. Slávisté několik ataků přečkali se štěstím, po Kubistově hlavičce jen sledovali, jak balon těsně míjí tyč. Čtvrt hodiny před koncem neuhlídali Pražané rohový kop znovu a Beneš, který rozhodl gólem v poslední minutě podzimní vzájemný duel, z voleje jen těsně přestřelil. Hosté měli k výhře blíž, ale neprosadili se ani z velkého závěru v 85. minutě.

"Druhý poločas jsme měli jasnou herní převahu. Vytvořili jsme si spoustu brejkových situací, bohužel naše bolest v útočném vápně pořád pokračuje. Proto jsme si odsud neodvezli tři body," řekl jablonecký kouč Roman Skuhravý. Vzhledem k předchozím výsledkům venku bod bral. "Venku jsme poprvé na jaře neinkasovali. Z toho pohledu bereme bod s pokorou, i když asi není spravedlivý. Slavia nás zlobila jen asi 15 minut, když přišel Boudjemaa," dodal Skuhravý.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 0:0

Rozhodčí: Zelinka – Moláček, Jiřík. ŽK: Škoda – Kopic. Diváci: 4038.

Slavia: Černý – Dostál, Škoda, Neves, Nitrianský – Hrubý – Juhar, Zmrhal (76. Čonka), Gecov, Vyhnal (14. Boudjemaa) – Necid (85. Sodoma). Trenér: Pastoor.

Jablonec: Valeš – Eliáš, Kysela, Beneš, Novák – Loučka, Rossi – Kopic, Kubista, Čížek (78. Fantiš) – Třešňák (72. Okleštěk). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články