Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slavia poprvé v lize inkasovala a z Olomouce veze znovu jen bod

Olomouc - Ani na třetí pokus se fotbalisté Slavie nedočkali vítězství na hřišti soupeře. Pražané remizovali v souboji sousedů v tabulce se Sigmou Olomouc 1:1 a na vedoucí Plzeň už ztrácí šest bodů. Slávisté sice vedli po brance Milana Škody z 9. minuty, ale Václav Jemelka kontroverzním gólem rukou srovnal a po 581 minutách ukončil ligovou neprůstřelnost červenobílých. Ti přesto natáhli šňůru neporazitelnosti pod trenérem Šilhavým už na 32 zápasů.

Utkání Olomouc - Slavia
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Olomouc do utkání šla bez svého trenéra Václava Jílka, kterého kvůli nemoci musel zastoupit asistent Ladislav Onofrej. Hned ve třetí minutě ho mohl rozveselit Zahradníček, který se dostal za obranu hostů, ale při snaze o přehození brankáře minul branku.

Naopak kanonýr Škoda se na druhé straně o pět minut později nemýlil. Hanáci zaváhali ve středu hřiště, míč získal Hušbauer a do sóla vyslal Škodu, který s přehledem prostřelil Buchtu. Střelec Slavie navíc mohl zvýšit v 17. minutě, po chybě olomoucké obrany opět mířil sám na brankáře, ale obloučkem minul.

Sigma se ještě před přestávkou radovala z vyrovnání. Po standardní situaci centroval do vápna krajní obránce Vepřek, míč dolétl ke stoperovi Jemelkovi, který v pádu dotlačil míč do branky rukou.

Sudí Hrubeš, který zastoupil zraněného kolegu Královce, však po konzultaci s asistentem gól uznal. "Ještě jsem to neviděl na videu, ale z mého pohledu tam byl centr do pokutového území a dva hráči šli do souboje. Hráč Slavie míč zasáhl a od hráče Olomouce se odrazil do branky. Neviděl jsem tam porušení pravidel, proto jsem to uznal. Neměl jsem pochyby," řekl v televizním rozhovoru rozhodčí Hrubeš.

"Díky tomu gólu jsme získali bod, takže super. Byla tam taková trma vrma, já jsem padal, zasáhlo mě to trochu do ruky, když jsem padal. Ale rozhodčí to uznal, takže gól platí," řekl po utkání Jemelka, pro kterého šlo o první ligový gól kariéry.

"Je smutné, že jsme přišli o čisté konto v lize takovým gólem. Neviděl jsem, jestli to byla ruka. Jen kluci mi to říkali," reagoval kapitán Slavie Škoda.

Hráči Slavie v úvodu druhé půle spíše vyčkávali a jeden kontr se jim málem vydařil už v 53. minutě. Do protiútoku se po křídle vydal Van Buren a ve vápně našel Škodu. Ten pohotově zakončoval, do jeho střely lehce zasáhl Buchta a míč pouze orazítkoval břevno.

Olomouc odolávala, ale v závěrečné desetiminutovce se nechala zatlačit. Skvělého brankáře Buchtu nejprve ohrozila tečovaná střela Necida, kterou vyrazil nad břevno a po následném rohu si olomoucký gólman poradil i s ranou Ngadeua k tyči.

Vítězný gól měl na malém vápně na noze navrátilec Necid. Forvard Slavie pálil z otočky, ale proti střele rychle zasáhl Buchta a vytěsnil míč mimo. Následně chytnul i ránu Zmrhala a pokus Frydrycha a uhájil Hanákům zisk bodu.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 40. Jemelka - 9. Škoda. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Hájek. ŽK: Falta, Manzia, Zahradníček - Hušbauer, Jugas, Ngadeu, Bořil, Necid. Diváci: 9171.

Olomouc: M. Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90.+5 Hála) - Plšek (77. Texl) - Chorý (57. Manzia). Trenér: Jílek.

Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Van Buren (81. Sobol), Altintop (69. Necid), Hušbauer, Stoch (60. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Ladislav Onofrej (asistent trenéra Olomouce): "Už v začátku šel Zahradníček sám na brankáře, ale nedal. Hned potom se prosadil soupeř. To nás trochu zabrzdilo v aktivitě. Ale zvládli jsme to a ten první poločas byl z naší strany slušný, hrál se dobrý fotbal. Gól Jemelky jsem neviděl. Jen jsem vnímal, že soupeř protestuje, nevěděl jsem, jestli se mám radovat. Po přestávce zápas ovlivnilo zranění Tomáše Chorého, který musel odstoupit. Má nějaký problém s kolenem, uvidíme, jak to bude vážné. Stali jsme se pasivnějšími a soupeř se dostával do tlaku. Ale šance byly i na naší straně, do konce to bylo otevřené. S trenérem Jílkem jsme byli v kontaktu, volali jsme si i v poločase. Nějaké informace jsme dostali a předali jsme je hráčům. Ale proběhlo to vlastně jako normální zápas."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "V první půli jsme hráli velice špatně. Bylo tam málo pohybu, agresivity. U všeho jsme byli druzí, ale dali jsme gól. Musím pochválit Sigmu, hrála velmi dobře v rychlosti. Než jsme zareagovali, tak byl poločas pryč. Milan Škoda měl i velkou šanci na další branku, ale nedali jsme. Naopak jsme si nechali vyrovnat těsně před přestávkou. Ve druhém poločase jsme naši hru výrazně zlepšili, šance měl Škoda, Necid i Frydrych. V minulých sezonách jsme to v těchto fázích proměňovali, ale teď se nám to nedaří, a proto máme jen bod. Hráči, kteří chyběli, tady nebyli ze zdravotních důvodů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články