Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia podruhé za sebou vyhrála, Straka začal svou misi úspěšně

Praha - Fotbalisté pražské Slavie porazili ve 20. ligovém kole Liberec 3:1 a připsali si druhou výhru po sobě. Své premiérové trefy v české nejvyšší soutěži si připsali domácí Dobrotka se Škutkou, třetí gól přidal Kisel. Hostům k bodům nepomohla branka Jiřího Štajnera, který zaznamenal stou trefu v nejvyšších soutěžích a stal se členem Klubu ligových kanonýrů. Trenérská premiéra v Příbrami vyšla Františku Strakovi dokonale. Dosud poslední tým tabulky vyhrál na hřišti Slovácka 1:0 a poskočil mimo pásmo sestupu, navíc poprvé v sezoně uspěl na soupeřově hřišti.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Do slávistické sestavy se po dvou zápasech vrátil uzdravený kapitán Kisel a byl jedním ze sedmi Slováků v zahajovací jedenáctce Pražanů. Hostující Slovan působil ve středu hřiště lepším dojmem a po dvaceti minutách začal získávat převahu. Nejprve si Rabušic vylámal zuby na domácím brankáři Čontofalském a poté zkazila Frýdkovi radost z premiérové ligové trefy po střele z hranice vápna tyč.

Slavia dlouho marně hledala cestu k liberecké brance, v závěru půle si ale na rohový kop Juhara naskočil Dobrotka a Kovář byl bez šance. Severočeši mohli kontrovat ještě do přestávky, Rabušic však prodlužoval hlavou do břevna. Čtyři minuty po návratu z kabin už Liberec srovnal. Fleišman našel před brankou Štajnera a ten s přehledem zaznamenal stý gól v nejvyšších soutěžích, který ho posunul do Klubu ligových kanonýrů.

Petr Rada k vykázání z lavičky:

"Chtěl jsem jen Čontofalskému říct, aby to za stavu 2:1 uklidnil. Odešel jsem asi dva metry do hřiště. Samozřejmě pravidla taková jsou, byla to moje chyba. Ale neberu to tak, že by se stalo něco vážného. Půjdu na disciplinárku a uvidíme."

Radost ze sté trefy ale libereckému lídrovi brzy zhořkla. Jen šest minut po vyrovnání totiž hosté propadli ve středu hřiště a Škutka po Kiselově přihrávce před Kovářem zachoval chladnou hlavu. V 63. minutě bylo s hosty ještě hůř. Kisel přetlačil v souboji obránce a samostatný únik zakončil pojišťující trefou. Liberci krátce nato vzal naději na zvrat druhou žlutou kartou a vyloučením Sackey. Pražané si závěr užívali a gólu se mohl dočkat i střídající Skácel, proti byl ale brankář Kovář.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:1 (1:0)

Branky: 39. Dobrotka, 55. Škutka, 63. Kisel - 49. Štajner. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hrabovský. ŽK: Mičola, Bortel, Čonka, Kisel, Petrák - Rabušic, Sackey, Rybalka, Kušnír. ČK: 66. Sackey. Diváci: 5999.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka - Mičola, Zmrhal, Petrák, Juhar (89. Gecov) - Kisel (69. Skácel) - Škutka (81. Škoda). Trenér: Rada.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey - Šural, Rybalka, Frýdek (46. Delarge) - Štajner (85. Coufal) - Rabušic (70. Pavelka). Trenér: Šilhavý.

Příbram pod novým trenérem Strakou vyhrála na Slovácku

Straka vsadil na takřka stejnou sestavu, která se představila v posledním nevydařeném utkání na Dukle. Pouze místo Pilíka nastoupil v základní sestavě Šlapák. Už ve 4. minutě protáhl brankáře Melichárka táhlou střelou ze 30 metrů pod břevno Koukal. Slovácko se dostalo v mrazivém počasí do tempa až po čtvrthodině hry. Získalo územní převahu, do první vážnější střelecké příležitosti se však dostal až po trestném kopu Trousil, který ve skluzu ale přestřelil branku.

Utkání Slovácko - Příbram
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Příbram využívala každou příležitost k rychlým protiútokům, s koncovkou ale měli hosté rovněž problémy. Jedinou výjimkou byla ve 28. minutě akce po rohovém kopu Pleška. Brankář Melichárek na centr nedosáhl a obránce Hájovský míč dorazil hlavou do sítě. V 57. minutě měl krůček k vyrovnání Kerbr, ovšem mířil přímo do brankáře Hrušky. O pět minut později chyběla přesnější koncovka nejlepšímu střelci Slovácka Doškovi.

František Straka o bránění Libora Doška:

"Viděl jsem jeho fenomenální výkon v Teplicích. Pokud by tak pokračoval, tak by hrál za nároďák. I dnes byl nebezpečný. Náš úkol zněl dostat Doška ze hry. Podařilo se to jen částečně. Velmi dobrý výkon odvedl při jeho hlídání Hájovský."

Trenér Slovácka Habanec posílil v závěru útočnou dvojici Došek a Kerbr ještě o Skaláka. Ovšem ani tato změna ke zvratu nevedla. S přibývajícími minutami bojovalo Slovácko stále více s nervozitou. Mohla jim pomoci ruka ve vápně jednoho z příbramských hráčů, za což sudí nařídil penaltu, ale Volešákovu střelu do středu branky Hruška chytil a udržel Příbrami důležité vítězství.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 0:1 (0:1)

Branka: 28. Hájovský. Rozhodčí: L. Kovařík - Filípek, J. Paták. ŽK: Valenta, Kuncl, Došek - Mašán, Hruška, Šlapák. Diváci: 3932.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil (61. Košút), Mezlík, Reinberk - Hlúpik (66. Skalák), Valenta, Hofmann, Volešák - Kerbr, Došek. Trenér: Habanec.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Šlapák (71. Valenta), Mašán (78. Trapp), Tarczal, Krbeček, Koukal - Střihavka (83. Wágner). Trenér: Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články