Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia po změně stran excelovala. Fehérvár skolili Stanciu, Musa a Masopust

Druhé utkání na soustředění v Rakousku, druhé vítězství. Fotbalisté pražské Slavie porazili zásluhou tří gólů ve druhém poločase maďarského vicemistra MOL Fehérvár 3:1. Za sešívané skórovali mezi 48. a 63. minutou Nicolae Stanciu, střídající Petar Musa a Lukáš Masopust.

Hráči Slavie se radují z gólu
zdroj: ČT sport

Trenér Jindřich Trpišovský vsadil na rozdíl od úvodního vítězného duelu se St. Pöltenem (5:0) na tradiční rozestavení se čtyřmi obránci. Základní sestava do velké míry kopírovala tu z uplynulé jarní části sezony, pouze na stoperu nastoupila jedna z letních posil Karafiát.

Pražané brzy prohrávali poté, co Zivzivadze potrestal z pokutového kopu faul Bořila ve vlastním vápně. "Začali jsme špatně, udělali jsme zbytečnou penaltu, byli jsme pasivní. V první půli byl výkon celkově špatný, a to jak běžecky, což se dá vzhledem k různým fázím připravenosti pochopit, tak hlavně kompaktností," řekl pro klubový web Trpišovský.

O přestávce měl k mužstvu velmi emotivní proslov. "Musíme se s tím poprat trochu jinak než v první půli. Ve druhé se ukázalo, že to jde. Zlepšili jsme organizaci hry. Pomohli nám střídající hráči a také parádní góly." 

Je nám líto, video expirovalo.
Bořil podepsal tříletou smlouvu se Slavií, Coufal dokonce čtyřletou

Tři minuty po pauze favorit po nacvičeném signálu srovnal. Ševčík nacentroval z rohu těsně za vápno a Rumun Stanciu ukázkovým volejem do šibenice nedal brankáři sebemenší šanci. "Nic moc lepšího už být nemůže. Přihrávka, technika kopu i trajektorie míče, nádhera. To se dá těžko překonávat," uznal Trpišovský.

V 57. minutě přišel na trávník střídající Musa, po pár sekundách vybojoval míč a akci sám zakončil přesnou střelou. V 63. minutě pak další povedenou ranou zpoza vápna přidal pojistku Masopust.

Další zápas čeká Slavii v úterý proti Sturmu Štýrský Hradec. "S prací týmu jsem stoprocentně spokojen. Myslím, že máme letos nejnáročnější program za tu dobu, co jsem ve Slavii. Kluci trénují skvěle ve všech podmínkách. Tým je obrovsky pracovitý a hladový. Na klucích je vidět, že se rvou o to, aby byli v základní sestavě nebo v kádru," dodal Trpišovský.

Přípravné fotbalové utkání ve Frauenkirchenu (Rakousko):

Slavia Praha - MOL Fehérvár 3:1 (0:1)
Branky: 48. Stanciu, 58. Musa, 63. Masopust - 9. Zivzivadze z pen.

Slavia Praha: Kolář - Coufal (79. Frydrych), Zima, Karafiát (72. Takács), Bořil (79. Oscar) - Holeš (73. Malinský), Ševčík (57. Beran) - Masopust (64. Hovorka), Stanciu (57. Van Buren), Provod (73. Lingr) - Tecl (57. Musa). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články