Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia otočila. Hráči na hostování už proti ní nastoupit nemůžou

V létě přišel ze strany fotbalové Slavie revoluční krok, když dovolila hráčům na hostování, aby mohli nastoupit v ligovém zápase proti mateřskému klubu z Edenu. Nyní však vedení sešívaných změnilo názor a vrátilo se ke starým pořádkům. Jako důvod Pražané uvedli, že se rozhodnutí neosvědčilo. Především zápas s Libercem považovali za zbytečně vyhecovaný a také je zklamalo, že se k nim nepřidaly další kluby.

Liberecký Jan Matoušek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia sáhla před sezonou k přelomovému rozhodnutí proto, že měla řadu hráčů na hostování v Liberci. V minulém ročníku někteří působili také v sousedním Jablonci. Oba severočeské celky nastoupily v předchozí sezoně proti Pražanům značně oslabené a proti ligovému mistrovi měly jen minimální šanci na bodový zisk, což narušovalo regulérnost soutěže.

"K rozhodnutí, že hráči mohou proti svému mateřskému klubu nastoupit, dospělo vedení klubu zejména z důvodu hostování velkého počtu našich hráčů ve Slovanu Liberec, který by tak opačným postupem mohl být mimořádně sportovně oslaben. Nicméně po podzimní části sezony jsme došli k závěru, že se jednalo o veskrze negativní zkušenost, a to z několika důvodů," uvedla Slavia v prohlášení na webu.

Rozhodnutí se podle Pražanů ve vzájemném duelu s Libercem neosvědčilo. Ze sedmi hráčů, kteří ve Slovanu ze Slavie hostovali, nastoupili jen tři. Jakub Jugas zůstal na lavičce a Michal Beran s Jakubem Hromadou, kteří se v zimě vrátil do Vršovic, nebyli v nominaci na zápas. Daniel Kosek se v Liberci neprosadil.

"Část hráčů hostujících v dresu soupeře proti Slavii nastoupit nechtěla, druhá část šla naopak do vzájemného zápasu přemotivovaná. Během zápasu tak docházelo například k soubojům, při kterých hrozilo zranění hned dvou kmenových hráčů Slavie," stojí v prohlášení Slavie, která zápas vyhrála 3:0.

Vršovické zároveň zklamalo, že se k jejich rozhodnutí nepřipojily další kluby. "Slavia věřila, že její předsezonní rozhodnutí o možnosti nechat hostující hráče nastoupit motivuje i ostatní kluby ke stejnému kroku. Nicméně se tak nestalo a sešívaní v tomto rozhodnutí zůstali osamoceni," podotkli Pražané.

Upozornili, že v Liberci už nyní tolik hráčů z Edenu nehostuje. Vedle Jugase jsou to další stopeři Mohamed Tijani s Ondřejem Karafiátem a momentálně zraněný Jan Matoušek.

"Na severu Čech aktuálně hostuje mnohem nižší počet hráčů, a proto nemůže dojít k oslabení soupeře. V ostatních klubech první ligy jsou pro jarní část zapůjčeni vždy maximálně dva hráči, což je počet, který při jejich absenci nijak nemůže ovlivnit výkon klubu," dodala Slavia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články