Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Slavia našla recept na Plzeň, Hradec vyškolil mátožné Slovácko

Slavia porazila v šlágru 9. kola Plzeň 3:0. Červenobílí udrželi neporazitelnost v sezoně nejvyšší soutěže a vedou tabulku o tři body před obhájcem titulu Spartou, která má k dobru nedělní utkání v Českých Budějovicích. Viktoria utrpěla první prohru v ligovém ročníku. Hradec Králové vyzrál na Slovácko jednoznačně 3:0 a naplno bodoval po dvou porážkách. Ostrava veze z Teplic skóre 3:2 a vyhrála venku v lize po osmi zápasech. Karviná poprvé v ligové sezoně vyhrála doma a má stejně bodů jako šestý Jablonec, který porazila 1:0.

Adam Zadražil
zdroj: ČTk

Slávisté dali všechny tři branky v úvodním dějství, kdy se postupně trefili Jan Bořil, z penalty bývalý útočník Západočechů Tomáš Chorý a další někdejší soupeřův hráč Lukáš Provod.

Pražané navázali na vítězství rovněž 3:0 z posledního vzájemného duelu v květnu. Slávisté se ideálně naladili na vstup do hlavní fáze Evropské ligy v příštím týdnu v Razgradu proti Ludogorci. Viktorii naopak nevyšla generálka na duel ve Frankfurtu.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0 (3:0)

Branky: 10. Bořil, 45.+1 Chorý z pen., 45.+5 Provod. Rozhodčí: Černý – Paták, Hájek – Petřík (video). ŽK: Ogbu, Douděra – Markovič, Cadu, Jemelka. ČK: 4. Houštecký (asistent trenéra Slavie). Diváci: 18.783.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu (24. Zima), Bořil - Douděra (84. Jurásek), Oscar (46. Ševčík), Zafeiris, Diouf – Chytil (66. Lingr), Provod (74. Michez) – Chorý (74. Wallem). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Tvrdoň (46. Jedlička) – Dweh, Markovič, Jemelka – Kopic (67. Cadu), Kalvach, Červ (67. Slončík), Havel – Jirka (67. Vašulín), Šulc (81. Panoš) – Adu (67. Vydra). Trenér: Koubek.

Slovácko se v Hradci marně hledalo

Votroky poslal do vedení v první půli Filip Čihák, po změně stran přidal druhý gól domácích nováček v hradeckém dresu Adam Griger a výhru zpečetil těsně před koncem další střídající hráč Lukáš Čmelík.

Východočeši v neúplné tabulce poskočili s 12 body na čtvrté místo hned za silnou trojku Sparta, Slavia, Plzeň. Tým z Uherského Hradiště prohrál v sezoně nejvyšší soutěže podruhé a nebodoval po pěti kolech.

Hradec tak natáhl bodovou sérii se Slováckem v nejvyšší soutěži na tři zápasy. Svěřenci trenéra Horejše doma v lize zvítězili v šestém z posledních sedmi duelů. Slovácko vyšlo venku naprázdno po dvou ligových utkáních.

FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 34. Čihák, 67. Griger, 89. Čmelík. Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Mokrusch – Szikszay (video). ŽK: Vlkanova, Čmelík – Hofmann, Doski, Kim Sung-pin, Ndefe. Diváci: 5665.

Hradec: Zadražil – Čihák, Petrášek, Spáčil – Klíma, Kodeš, Samek (79. Čmelík), Horák – Pilař (62. Juliš), Vlkanova (79. Dancák) – Mihálik (23. Griger). Trenér: Horejš.

Slovácko: Heča – Vaško, Hofmann (75. Petržela), Kukučka – Ndefe, Trávník, Kohút (84. Azevedo), Doski (46. Kozák) – Havlík (46. Kim Sung-pin), Sinjavskij – Krmenčík (75. Cicilia). Trenér: West.

Baník konečně slaví venkovní vítězství

Úvodní půlhodina nenabídla žádné zajímavější akce. Až ve 34. minutě Bílek našel centrem před bránou Jásira, jehož hlavičku gólman Markovič vyrazil jen ke Gningovi a ten zblízka zakončil.

Slezané dostali šanci na srovnání o tři minuty později. Cykalo, jenž v 23. minutě nahradil zraněného ligového debutanta Danihela, zfauloval na pravé straně pět metrů za pokutovým územím Šína. Buchta z úhlu zvolil místo centru do vápna překvapivý obstřel kolem dvoučlenné zdi a brankář Němeček se nestačil včas přesunout k bližší tyči.

V 52. minutě Baník otočil skóre dalším kuriózním gólem. Němeček vysoký centr z rohu zachytil do rukavic, při dopadu ale lehce narazil do stojícího Kpoza, míč upustil a Pojezný do odkryté sítě zaznamenal snadný premiérový ligový zásah v kariéře.

Po hodině hry Tanko v samostatném úniku místo zakončení nepřesně nahrál Buchtovi, který ve skluzu střelu do brány nestlačil. Slezany neproměněná šance dlouho nemrzela. V 65. minutě si našel odražený míč Ewerton a krásným obstřelem ho poslal o tyč do sítě. Otřesení Skláři se už nezmohli na větší odpor. Tlak si vytvořili až v nastavení a v poslední minutě si připsal první ligovou branku výstavní střelou zpoza vápna Cykalo, na zvrat už ale nezbyl domácím čas.

FK Teplice – Baník Ostrava 2:3 (1:1)

Branky: 34. Gning, 90.+4 Cykalo – 37. Buchta, 52. Pojezný, 65. Ewerton. Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlček – Zelinka (video). ŽK: Cykalo, Němeček, Mareček – Klíma. Diváci: 3741.

Teplice: Němeček – Mareček (75. Sedláček), Kričfaluši, Danihel (23. Cykalo) – Bílek, Jukl, Trubač (59. Havelka), Urbanec – Emmer (59. Horský) - Jásir (75. Čerepkai), Gning. Trenér: Frťala.

Ostrava: Markovič – Juroška, Chaluš, Pojezný, Kpozo – Buchta (82. Holzer), Rigo, Boula, Šín (88. Frydrych), Ewerton – Tanko (74. Klíma). Trenér: Hapal.

Vecheta zařídil výhru Karviné nad neoblíbeným soupeřem

Karviná zlomila hned dvě nepříjemné série. Uspěla doma, a tak jediným týmem, který na vlastním trávníku ještě nezvítězil, jsou poslední České Budějovice. Navíc konečně zdolala neoblíbeného soupeře, Jablonec v lize před dnešním duelem neporazila desetkrát v řadě.

Gólová akce ve 21. minutě začala u Bergqvista, který vyhrál souboj na vlastní polovině. Botos z pravé strany odcentroval po zemi před malé vápno, odkud Memič orazítkoval tyč a pro dobíhajícího Vechetu už nebyl problém dorazit míč do opuštěné branky.

Domácí si mohli tři body pojistit, ale střela Vechety z hranice šestnáctky se odrazila od břevna zpět do hřiště. A protože pak se Lapeš vytáhl také při šanci Nardiniho, Jablonec si neodvezl ani bod.

MFK Karviná – FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 21. Vecheta. Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Zoufalý – Kocourek (video). ŽK: Moses, Samko, Krčík, Bielan (asistent trenéra), Svozil, Lapeš – Martinec, Tekijaški, Čanturišvili. Diváci: 1735.

Karviná: Lapeš – Raspopovič, Bergqvist (32. Svozil), Krčík, Fleišman – Moses (73. Čavoš), Planka (89. Boháč) – Memič, Botos (73. Regáli), Samko – Vecheta (89. Singhateh). Trenér: Hyský.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla (80. Hurtado) – Souček (46. Hollý), Beran, Nebyla (65. Nardini), Čanturišvili – Kanakimana (65. Alégué), Suchan – Puškáč (80. Chramosta). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články