Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Slavia napravila debakl z Olomouce a udolala Duklu 2:1

Praha - Fotbalisté Slavie porazili v pražském derby třetí Duklu 2:1, napravili úvodní jarní debakl 1:5 z Olomouce a vzdálili se na čtyři body sestupovému pásmu. Svěřenci Miroslava Koubka ovládli domácí předehrávku 18. kola díky gólům zimních posil Michala Smejkala a Tomáše Necida z prvního poločasu, až v závěru snížil desátým gólem v sezoně Zbyněk Pospěch. Slávisté znovu dohrávali v deseti, tentokrát byl po dvou žlutých kartách vyloučen Jan Vošahlík.

Utkání Slavia Praha - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V samém úvodu mohla jít do vedení Dukla. v 11. minutě zahrával tým z Julisky rohový kop, slávistický obránce Michal Smejkal zatáhl Zbyňka Pospěcha ve vápně za dres a znemožnil mu vystřelit. Rozhodčí Franěk však zákrok přehlédl a nechal pokračovat ve hře, komise rozhodčích později potvrdila, že sudí chyboval a měla se pískat penalta. Jenže v 15. minutě se po rohu naopak radovali slávisté. Při svém druhém startu za červenobílé otevřel hlavou skóre právě předchozí hříšník Smejkal.

Domácí vůbec nepůsobili jako mužstvo s nejméně produktivním útokem ligy a nejhorší bilancí na vlastním hřišti. Z další standardní situace Necid hlavičkoval nad branku. Aktivní Slavia přidala v předposlední minutě druhou branku. Boudjemaa našel kolmicí za obranu Necida, který zakončil přesnou přízemní střelou. Kmenový hráč CSKA Moskva se v české nejvyšší soutěži trefil poprvé od listopadu 2008.

Duklu mohl vrátit do hry v 58. minutě nejlepší týmový střelec Pospěch. Jeho ránu však vykopl z brankové čáry Gecov. Naděje hostů vzrostla v 72. minutě, kdy byl po zbytečné druhé žluté kartě vyloučen domácí Vošahlík.

Celek z Julisky ze závěrečného tlaku snížil. Čontofalský sice nejprve vyrazil nepovedený odkop spoluhráče Škody, ale v 87. minutě už ho hlavou překonal Pospěch. Bývalý útočník Slavie desátou trefou dorovnal vedoucího ligového střelce Aidina Mahmutoviče z Teplic. Dukla však druhý gól nepřidala a prohrála po sérii šesti utkání bez porážky.

Slavia Praha - Dukla Praha 2:1 (2:0)

Branky: 15. Smejkal, 44. Necid - 87. Pospěch. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Vysloužil. ŽK: Piták, Vošahlík, Necid - Mareš, Kalouda, Štetina. ČK: 72. Vošahlík. Diváci: 4939.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Zmrhal, Gecov - Boudjemaa (85. Mičola), Piták (80. Juhar), Vošahlík - Necid (90.+1 Prošek). Trenér: Koubek.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek (78. Marek) - Hlinka, Gedeon, Kalouda (61. Koval) - Mareš, Pospěch, Berger (46. Černý). Trenér: Kozel.

Miroslav Koubek (Slavia): "Po zápase v Olomouci jsme na tom samozřejmě nebyli nejlépe, dostali jsme se do složité psychické situace. Bylo nutné k dnešnímu zápasu přistoupit tak, jak jste viděli. Mužstvo podalo proti Dukle, která patří do špičky, potřebný výkon. Hrajeme o záchranu, takže to byl z našeho pohledu takový účelový výkon. Ten 'krasofotbal' z Olomouce jsme dneska nehráli a to přineslo ovoce. Musím mužstvo pochválit, že to odbojovalo a vydřelo. V deseti to bylo hodně těžké a ustáli jsme to."

Luboš Kozel (Dukla): "Myslím, ze jsme prohráli naprosto zbytečně. Když mužstvo začalo hrát to, čeho je schopno, tak jsme Slavii přehrávali. Bohužel už to bylo za stavu 0:2. Dneska je výsledek takovým trestem za náš výkon v první půli, kdy jsme nedůsledností nebo až bohorovností udělali několik chyb ve hře a v úvodu jsme byli podráždění a zbytečně jsme faulovali. V druhém poločase byl náš výkon lepší. Od vyloučení Vošahlíka to byla hra na jednu branku, bohužel ten kontaktní gól jsme dali velmi pozdě a už to na vyrovnání nestačilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články