Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia nadělovala v Mladé Boleslavi a ukončila venkovní mizérii

Po třech nezdarech na stadionech soupeřů v řadě se mistrovská Slavia dočkala ligového vítězství. V Mladé Boleslavi slavila po výsledku 3:0 a stáhla manko vedoucí Plzně, která v Ostravě kvůli nezpůsobilému terénu nenastoupila, na devět bodů. Ve městě automobilů skóroval dvakrát Milan Škoda, jednou zamířil přesně Jaromír Zmrhal. Debut trenéra Jozefa Webera na lavičce domácích skončil neúspěchem. 

Utkání Mladá Boleslav - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Weber měl premiéru ztíženou několika absencemi zejména v obraně, kde vůbec poprvé nasadil do základní sestavy zimní posilu Šušnjara. Do útočné formace příliš nesáhl.

Od začátku se hrál fotbal nahoru dolů, oba týmy však postrádaly přesnější finální fázi. Na šance si proto fanoušci museli počkat až do závěrečných deseti minut první půle. Nejprve s lobem nepochodil hostující Škoda, vzápětí měli hned tři dobré možnosti Středočeši.

Nejprve neuspěl Valenta, střelu Konatého k tyči vykopl brankář Kolář a kýženou trefu nezaznamenal ani Přikryl. Udeřilo naopak na druhé straně. Po rohovém kopu Stocha vyhrál souboj Škoda, míč se dostal ke Zmrhalovi, který ho zblízka dotlačil do sítě. Ještě do poločasu pak mohl zvýšit Stoch, ale jeho přímý kop lapil brankář Poláček.

Z přímého kopu zahrozil v úvodu druhé půle i mladoboleslavský Valenta, nicméně Kolář ho efektní robinzonádou vychytal. Následně nenechal skórovat ani aktivního Konatého.

Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale Slavia začínala být lepší a těžila z otevřenější obrany soupeře. I proto vletěl v 66. minutě do vápna Bořil, kterého zbytečně fauloval Sus, a hosté dostali výhodu pokutového kopu, s nímž si Škoda poradil - 0:2.

V 73. minutě chyboval Šušnjar, lacino pustil k míči Škodu a jeho tečovaná střela se štěstím skončila potřetí za zády Poláčka. Středočeši už nedokázali reagovat a nadále zůstávají pouhý bod od pásma sestupu. V jediné vážnější šanci vychytal Komličenka Kolář.

19. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3 (0:1)

Branky: 66. z pen. a 73. Škoda, 40. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Arnošt - Zelinka (video). ŽK: Valenta - Bořil, Pokorný. Diváci: 3202.

Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Šušnjar, Křapka, Sus - Jánoš, Hubínek (79. Ladra) - Konaté, Valenta (64. Mareš), Přikryl - Mebrahtu (59. Komličenko). Trenér: Weber.

Slavia: Kolář - Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol - Souček, Hromada - Stoch, Danny (88. Necid), Zmrhal (90. Bucha) - Škoda (85. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Krutý výsledek vzhledem k průběhu utkání. Prvních padesát až šedesát minut se mi líbilo. Byli jsme nebezpeční v přechodové fázi, ale chybělo nám lepší řešení a dostali jsme gól ze standardky. Zápas rozhodla penalta. Pak už pro nás bylo složité s tím něco udělat. Na rozdíl od posledních utkání jsme se do šancí dostávali, ale špatně jsme to řešili. Určitě se na to zaměříme. Rozhodně nepanikaříme, máme hráče schopné dát gól. Byla tam spousta dobrých akcí, ale pak jsme to špatně vyřešili. Sledoval jsem na videu předchozí duely včetně přípravy. Proniknout do týmu nebylo složité, hráče znám. S Márou Matějovským jsem hrál, Pauscheka a Valentu jsem měl v klubech. Hodně jsem se snažil s hráči komunikovat a zjistit situaci. Chtěli jsme zrychlit hru, dali jsme tam rychlejší hráče. To se celkem dařilo. S Konatém jsem napůl spokojený, vnesl do hry rychlost, práci s míčem, ale chybělo tomu finále."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Výsledek dobrý, ale nerodil se lehce. A je to i krutý výsledek pro Boleslav, která hrála bojovně, agresivně a s velkým tlakem na míč. My ztráceli hodně míčů a bylo to nahoru dolů. Dovolili jsme soupeři i několik protiútoků a podržel nás brankář. Od prvního gólu jsme se uklidnili a šel náš výkon nahoru. Pomohla nám druhá branka, která nás uklidnila a která nám chyběla třeba v utkání s Bohemkou. Ztráta na první místo se snižuje, ale my se musíme především soustředit na to, abychom hráli dobrý fotbal a ne jako v Jihlavě. Když budeme hrát jako dnes, tak máme možnost být co nejvýše. Teď nás ale čeká náročný program. Další tři týdny hodně napoví o našich ambicích. K ideálu máme pořád daleko. Teď se musíme soustředit na pohár a pak na Olomouc."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články