Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Slavia na úvod přípravy deklasovala St. Pölten 5:0, Baník nasázel osm gólů Třinci

Slavia odstartovala herní soustředění v rakouském Laa an der Thaya suverénní výhrou 5:0 nad St. Pöltenem. V jednoznačnou záležitost se změnilo přípravné utkání, ve kterém Ostrava deklasovala druholigový Třinec 8:0. Soupeři z nižší soutěže nedal sebemenší šanci ani Liberec, jenž i díky dvěma trefám čerstvé posily z Bohemians 1905 Jhona Mosquery porazil Žižkov 4:1. V souboji prvoligistů loupilo Brno v Olomouci po výsledku 2:0.

Hráči Slavie se radují z gólu
zdroj: ČT sport

"Byl to poměrně slušný výkon i na míči. Musíme si uvědomit, že jsme přijeli teprve den před zápasem a kluci jsou nyní v nejhorší možné únavě. Pohybově nejsme tak, jak bychom v nějakých situacích chtěli být," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. "Celkově jsem se zápasem kromě jedné pasáže ve druhé půli spokojen," přidal kouč.

Při premiérovém startu za úřadujícího mistra se gólově prosadily i posily z Liberce Tomáš Malinský s Ondřejem Karafiátem. Trpišovský do prvního poločasu nasadil sestavu v netradičním rozestavení 3-5-2.

Hned v první minutě otevřel skóre chorvatský útočník Petar Musa po akci Petra Ševčíka a v páté minutě ho napodobil Tomáš Holeš, který zužitkoval centr od Lukáše Provoda. Po půlhodině hry přidal třetí branku Lukáš Zima z dorážky.

Ve druhé půli dostala šanci kompletně jiná jedenáctka Slavie a v závěru utkání skórovali debutanti. V 84. minutě se po přihrávce Jana Kuchty trefil Malinský a o čtyři minuty později debakl St. Pöltenu dokonal Karafiát gólem po závaru. Druhou pětačtyřicetiminutovku odehrála i čtvrtá letní akvizice ze Slovanu Michal Beran. V 77. minutě se dostal na hřiště stoper David Hovorka, jenž nastoupil poprvé od říjnové operace kolenních vazů.

Příští duel na soustředění Pražané sehrají v sobotu proti maďarskému Fehérváru, poté se v Rakousku ještě utkají se Štýrským Hradcem (11. srpna) a Austrií Vídeň (14. srpna).

Za Baník se v prvním poločase prosadili Ondřej Chvěja a David Buchta, ve druhém skórovali i Daniel Holzer, Jan Juroška, Muhamed Tijani, Roman Potočný, Dyjan Carlos de Azevedo a jednu branku si Třinečtí vstřelili sami. Svěřenci trenéra Luboše Kozla se tak ideálně nachystali na páteční zápas s Rapidem Vídeň na soustředění v Rakousku.

"Jsem rád, že to, co vidím v tréninku, jsme dnes přenesli do utkání. Předtím nás srážela produktivita. Dneska jsme ty góly dali a měli jsme dalších šest sedm gólových šancí. Ofenzivní fáze byla velmi dobrá, kluci byli v pohybu," uvedl Kozel.

Kolumbijec Mosquera se v libereckém dresu radoval ve 24. a 41. minutě, před ním vstřelil gól i další debutant Bahrajňan Júsuf Hilál, který má na severu Čech hostovat z mistrovské Slavie. Za hostující celek v úvodu druhé půle snížil Lukáš Zoubele, ale navrátilec Michael Rabušic stanovil v 75. minutě konečný výsledek čtvrtou brankou.

Daniel Holzer
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Brno v souboji prvoligových týmů zvítězilo v Olomouci 2:0. Za Zbrojovku se ve druhém poločase trefili Antonín Růsek a sedmnáctiletý Michal Ševčík premiérovým gólem za A-tým. Klub z moravské metropole si tudíž spravil chuť po nečekané úvodní porážce 0:2 s druholigovým nováčkem Blanskem.

"V prvním poločase jsme měli tři šance, Zahradníček šel sám na brankáře, ani jednu šanci jsme neproměnili a pak inkasovali z brejku. První poločas nebyl z naší strany špatný, ale stále bojujeme s koncovkou. Musíme zlepšit koncovku a dohrávat zápasy do vítězného konce," uvedl olomoucký kouč Radoslav Látal.

Další konfrontace mužstev nejvyšší soutěže Jablonce a Pardubic skončila výsledkem 1:1. Severočechy poslal do vedení ve 34. minutě debutující Robert Hrubý výstavní ranou z přímého kopu, za východočeského nováčka krátce po změně stran odpověděl Korejec I Sang-hjok. Dnešní los rozhodl, že Jablonec a Pardubice se potkají i v prvním kole nové prvoligové sezony.

Zlín na stadionu Slovanu Bratislava sahal po vítězství, ale v závěru ztratil vedení a s úřadujícím slovenským mistrem remizoval 1:1. Za "Ševce" se ve 14. minutě trefil Martin Cedidla, v 84. minutě stanovil konečný výsledek Ezekiel Henty.

Přípravná fotbalová utkání:

Slavia Praha - SKN St. Pölten 5:0 (3:0)
Branky: 1. Musa, 5. Holeš, 32. Zima, 84. Malinský, 88. Karafiát.

Sestava Slavie:

I. poločas: Kovář - Zima, Frydrych, Bořil - Coufal, Holeš, Stanciu, Ševčík, Provod - Tecl, Musa.

II. poločas: Vágner - Masopust, Karafiát, Takács, Oscar - Traoré - Malinský, Beran, Hellebrand (77. Hovorka), Olayinka (81. Van Buren) - Kuchta. Trenér: Trpišovský.

FK Jablonec - FK Pardubice 1:1 (1:0)
Branky: 34. R. Hrubý - 54. I Sang-hjok.

Slovan Bratislava - Fastav Zlín 1:1 (0:1)
Branky: 84. Henty - 14. Cedidla.

Baník Ostrava - Fotbal Třinec 8:0 (2:0)
Branky:
71. a 87. Tijani, 9. Chvěja, 34. Buchta, 48. Holzer, 65. Juroška, 73. Potočný, 90. De Azevedo.

Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 4:1 (3:0)
Branky: 24. a 41. Mosquera, 34. Hilál, 75. Rabušic - 51. Zoubele.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky: 70. Růsek, 82. Ševčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články