Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Slavia musela zveřejnit hospodaření, dluží téměř 170 milionů

Praha - Slavia neuspěla se žádostí o vydání předběžného opatření k insolvenčnímu řízení, kterému čelí na návrh společnosti z tichomořského souostroví Samoa a jehož příčinou jsou vleklé spory mezi majitelem klubu Alešem Řebíčkem a bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. Městský soud v Praze její žádost zamítl, Slavia proto mimo jiné musela zveřejnit údaje o svém majetku i seznam závazků. Rovněž nesmí po dobu řízení nakládat se svým majetkem, což ovlivňuje i prodej hráčů.

Nyní už bývalý majitel fotbalové Slavie Aleš Řebíček
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ze seznamu vyplývá, že Slavia má 11,5 milionu korun dluhů po splatnosti a dalších 157,6 milionu před splatností. Jde především o zatím nezaplacené přestupní částky a půjčky od společnosti Aries Trading, kterou vlastní prezident Slavie Řebíček. "Naše společnost není předlužena, souhrn našich závazků nepřevyšuje hodnotu našeho majetku," uvádí Slavia ve zprávě o hospodaření, kterou předložila soudu.

Po splatnosti má Slavia například fakturu za zimní soustředění v Turecku, platbu 3,5 milionu korun za přestup Keegana Ritchieho z Kaiser Chiefs nebo 2,7 milionu jako provizi za podpis smlouvy s Damienem Boudjemaou. Dluhy má i u hráčů Maria Ličky, Fernanda Nevese či Milana Ivany, což nyní řeší sbor rozhodců FAČR. Milion dluží i bývalému trenérovi Alexi Pastoorovi. Půl milionu požaduje také obvodní úřad Prahy 10 za poplatky ze vstupného.

V majetku má Slavia například sportovní plochy v Xaverově v odhadované hodnotě 35 milionů korun. Současný kádr si cení na 314,6 milionu korun. V nadcházející sezoně Slavia předpokládá, že na základě podepsaných smluv s partnery vyinkasuje zhruba 42 milionů: z toho je 13 milionů od společnosti Prostor, osm milionů od sázkové kanceláře Fortuna či 8,5 milionu od STES. V propočtech počítá také s dvěma miliony eur (54 milionů korun), které by mohla dostat za prodej opor Milana Škody a Jaromíra Zmrhala.

Slavia se dostala do insolvenčního řízení kvůli tomu, že společnost ze Samoy uplatňuje pohledávku přesahující šest milionů korun po splatnosti, kterou odkoupila od Kusého. Po Slavii tuto částku požadoval jako zprostředkovatelskou odměnu na základě smlouvy, která podle něj platila i po jeho odchodu z klubu. Dalších více než 13 milionů Kusý nárokuje sám v exekučním řízení a soud rozhodl, že oprávněně. Na druhé straně majitel Slavie Aleš Řebíček uspěl s exekucí šesti milionů korun na majetek Kusého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články